Senator Claudia Banu: Scut în Parlament pentru protejarea victimelor violenței domestice

436 0

Bătălia senatoarei liberale Claudia Mihaela Banu împotriva violenței domestice, iată, s-a materializat printr-o adoptare, printr-o procedură de urgență, a proiectului de lege ce impune purtarea brățărilor electronice de către cei ce încalcă ordinele de restricție.

Măsura a fost salutată și de deputatul PNL Laurențiu Cazan. Liberala  vâlceană devine, astfel, apărătoarea drepturilor tuturor femeilor năpăstuite și abuzate din țară, dar și a copiilor nefericiți, care au parte de rele tratamente din partea celor mari, ori se zbat în sărăcie. Lupta nu se încheie aici, Claudia Banu va continua să se implice în demersuri ce au ca scop diminuarea fenomenelor de acest tip.

“S-a votat în unanimitate ca monitorizarea agresorilor violenței domestice să se facă cu ajutorul brățărilor electronice.

În fiecare an, victimele violenței domestice mor, cu speranța că ordinele de protecție le vor apăra, le vor salva viețile. Însă, acest lucru nu se întâmplă și în realitate.

Ordinele de protecție sunt doar simple hârtii pentru infractori și nu-i împiedică pe aceștia să se apropie de victime și să comită alte infracțiuni.

De aceea, proiectul de lege s-a aflat în procedură de urgență, pentru că viețile a mii de victime, reprezintă o situație gravă, o prioritate.

Monitorizarea agresorilor cu ajutorul brățărilor electronice era imperios necesară, pentru ca autoritățile să poată să intervină la timp și să salveze, poate chiar viața victimei.

Ca senator, îmi continui activitatea pentru drepturile femeilor și ale copiilor, vă voi informa asupra fiecărui demers pe care-l facem, atât în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, cât și în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat.”

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *