De la Senator Claudia Mihaela Banu: Sprijin real pentru micii producători

365 0

Senatoarea liberală Claudia Mihaela Banu a îmbrăţişat initiative colegului său de partid, deputatul Cristian Buican şi a votat încă o initiativă a acestuia, benefică pentru producători, comercianţi, cumpărători şi consumatori.

 Am votat astăzi în Senat, inițiativa legislativă a domnului deputat Cristian Buican.

Prin adoptarea acestei propuneri legislative sunt apărate drepturile producătorilor, cumpărătorilor comercianți și consumatorilor respectându-se în mod echitabil, interesele fiecăreia dintre părți.

Este prima reglementare de pe piața românească a raporturilor dintre furnizorii de bunuri agricole și alimentare și cumpărătorii comercianți ai acestora.

Existența pe piață a unor practici anticoncurențiale și inechitabile față de producători, folosirea neloială în anumite ocazii a forței de negociere mult mai mare a lanțurilor de retail au generat, nu doar nemulțumire în rândul producătorilor și al consumatorilor direcți, ci și distorsiuni în lanțul de producție, comercializare, consum.

În ultimă instanță, cetățeanul a fost afectat în diferitele sale calități de producător, de lucrător, de consumator.

Uniunea Europeană însăși  a recunoscut că aceste practici neloiale, bazate pe marea diferență de forță de negociere a actorilor din piață, trebuie să fie eliminate și în țările care, ca România,  nu au o legislație specifică

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *