Raluca Turcan la Băbeni:  Serviciile sociale de calitate sunt esenţiale pentru binele persoanelor cu dizabilităţi

2158 0

Dezinstituționalizarea și restructurarea centrelor pentru adulți cu dizabilități care au peste 50 de beneficiari reprezintă un demers prioritar pentru Ministerul Muncii și pentru Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, e de părere ministrul Muncii, Raluca Turcan, PNL; care, vineri s-a aflat într-o vizită de lucru în judeţul Vâlcea.

“Vizita pe care am făcut-o astăzi la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihică destinat persoanelor adulte cu dizabilități din Băbeni (județul Vâlcea) mi-a reconfirmat că reducerea numărului de persoane din aceste centre înseamnă condiții mai bune și servicii mai eficiente.

Am văzut, de asemenea, cât este de important parteneriatul dintre stat și ONG-uri în procesul de dezinstituționalizare și de protecție a persoanelor cu dizabilități, un exemplu de bune practici în acest sens fiind colaborarea dintre autoritățile locale și Fundația SERA în beneficiul centrului pentru copiii cu dizabilități.

De asemenea, încurajăm și susținem parteneriatul dintre direcțiile de asistență socială de la nivelul județelor, consiliile județene și instituțiile guvernamentale. Practic, și aici, în asistență socială, ca și în alte locuri, colaborarea între autoritățile locale și autoritățile naționale poate să ofere garanția unui sprijin mult mai consistent pentru cei vulnerabili.

Am stabilit, împreună cu ANDPDCA, o foaie de parcurs pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Vâlcea și estimăm că, într-un interval de aproximativ 3 ani, vom putea îndeplini toate cerințele pentru servicii sociale de calitate.”

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *