Eugen Neață, deputat PSD. Obiectivele miniștrilor social-democrați din Guvernul României

548 0

Partidul Social Democrat are un important grup de miniștri în noul guvern. Ei sunt colegii mei de partid și de proiecte politice. 

Marius Budăi (Ministerul Muncii), Adrian Câciu (Ministerul Finanțelor), Adrian Chesnoiu (Ministerul Agriculturii), Vasile Dîncu (Ministerul Apărării), Gabriela Firea (Ministerul Tineretului și Familiei),

Sorin Grindeanu (Ministerul Transporturilor), Marius Humelnicu (Ministerul Economiei), Alexandru Rafila (Ministerul Sănătății), Lucian Romașcanu (Ministerul Culturii).

În proiectele prezentate public, miniștri social-democrați au prezentat măsurile de implementat cât mai curând în politica guvernamentală. Creșterea salariului mediu brut. Creșterea punctului de pensie. Creșterea pensiei minime. Ajutorul suplimentar pentru perioada de iarnă. Creșterea alocațiilor și acordarea celei de-a 13-a alocații pentru copiii cu dizabilități și, ca indemnizație, pentru persoanele cu dizabilități. Scăderea unor contribuții din venituri pentru părinți, în funcție de numărul copiilor lor, granturi din valoarea locuinței achiziționate de familii cu copii sub 15 ani. Medicamente antivirale în farmacii pentru lupta cu coronavirusul, diagnostic și tratament ambulatoriu cât mai rapid, testare extinsă și anchete epidemiologice eficiente. Încurajarea achiziției de produse românești, salvarea firmelor strategice românești și programe de susținere a exporturilor. Creșterea producției agricole autohtone, absorbția integrală a fondurilor europene destinate agriculturii, intabularea terenurilor și îmbunătățirea legislației referitoare la arendarea și la concesionarea terenurilor agricole. Digitalizarea economiei și a plăților obligațiilor fiscale, reducerea taxelor pe venit pentru persoanele cu venituri mici. Finalizarea autostrăzilor și a drumurilor expres aflate în lucru, extinderea rețelei de metrou din București. Asigurarea securității naționale prin intensificarea dialogului politico-militar în cadrul NATO și prin consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, cooptarea industriei românești în implementarea planului multianual de înzestrare și retehnologizare a armatei și îmbunătăţirea programului dedicat protejării drepturilor veteranilor și al rudelor acestora. Sprijin financiar pentru antreprenoriatul din domeniul cultural și acordarea voucherului cultural. Cofinanțarea instituțiilor publice de spectacole și concerte din subordinea autorităților locale. 

Ieri, guvernul a primit votul în parlament. 

Fiecare ministru a depus jurământul în fața președintelui României. Spre seară a avut loc și o primă întâlnire la sediul din Piața Victoriei. 

Astăzi este prima zi plină din perioada de guvernare în care miniștri social-democrați și-au propus obiective dedicate îmbunătățirii și modernizării vieții tuturor românilor.

K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *