Claudia Banu, proiect de lege: dascălii certați cu legea să fie eliminați din sistem

646 0

Nu întelegem de ce, în anumite cazuri, dascălii certați cu moralitatea sau agresivi continuă să facă parte din sistem.  Sunt protejați fie de conducerile școlilor, fie de inspectoratele școlare. Acele evaluări psihologice de la început de an, uneori, fie nu se fac, fie sunt efectuate pe sprânceană. Unii copii iau bătaie și acasă, apoi, programul poate continua și la școală, din păcate. Sunt educatori, învătători sau profesori care obișnuiesc să jignească copiii, ori, chiar să îi lovească.

Anumite persoane NU au ce căuta în sistem. Noi am fi atenți si la acei dascali care pretind copiilor imposibilul. Nu predau la ore satisfăcător, impun meditații și pretind lucruri de nivel academic, pentru propria imagine sau fiindcă, pur si simplu, nu le pasă de elevii suprasolicitați și care, uneori, clachează.
Chestiunea este abordată și de senatoarea PNL Claudia Mihaela Banu, care, alături de Alina Gorghiu, a susținut o inițiativă menită a face dreptate copiilor, care nu întotdeauna se pot apăra singuri. Proiectul de lege a fost adoptat în plenul Senatului.

Îndreptăm lucrurile!

Astăzi, în plenul Senatului am aprobat un nou proiect de lege, pe care l-am susţinut alături de doamna senator Alina Gorghiu.

Dacă un dascăl a săvârșit unele fapte penale contra persoanei (loviri, agresiuni, vătămare corporală, rele tratamente aplicate minorului etc) şi a fost trimis în judecată sau s-a dispus reţinerea, arestul sau controlul judiciar, atunci este firesc să intervină suspendarea contractului de muncă.

Spre deosebire de alte categorii de persoane (funcţionarii publici, magistraţi, poliţişti etc.), pentru cadrele didactice nu existau dispoziţii referitoare la suspendarea raporturilor de muncă în cazul săvârşirii unor fapte penale.

Având în vedere rolul esenţial al cadrului didactic în procesul de formare şi educare a elevilor, se impune o preocupare sporită în acest domeniu.

Scopul acestui act normativ este de a garanta elevilor şi părinţilor corectitudinea, responsabilitatea morală şi echilibrul necesar desfăşurării procesului educaţional.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *