Florin Cîțu, despre oferirea unor stimulente celor care se vaccinează: Cea mai bună motivație e să avem o viață normală

417 0

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul să ofere diferite stimulente celor care se vaccinează, inclusiv sume de bani, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Cea mai bună motivație este să avem o viață normală”, a spus Cîțu.

Țări precum Statele Unite sau Serbia oferă avantaje financiare celor care se vaccinează. De exemplu, în Serbia, toți oamenii de peste 25 de ani care se vor vaccina până la finalul lunii vor primi echivalentul a 25 de euro, în timp ce în SUA, în mai multe state, se oferă sub diferite forme echivalentul a 100 de dolari pentru cei care se imunizează.

„Eu cred că cea mai bună soluție este ceea ce oferim noi, să revenim la o viață normală. Este ușor să aloci niște bani de la buget. Am dat bani de la buget să impulsionăm medicii de familie și nu a funcționat foarte bine până în acest moment. Nu cred că astfel de măsuri funcționează”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul este de părere că cea mai bună motivație pentru ca românii să se vaccineze este revenirea la o viață normală.

„Cred că cel mai bine funcționează să ne gândim că mergem iar la concerte, să ne gândim că venim pe litoral și stăm fără mască, că mergem în restaurantele, că putem să călătorim, să nu mai fim nevoiți să circulăm noaptea cu declarație, că putem să avem o viață normală. Cea mai bună motivație este să avem o viață normală. Putem să facem acest efort bugetar dar nu cred că este nevoie”, a mai declarat Cîțu.

Până acum, România a vaccinat aproape 3,5 milioane de persoane, din care 2,1 milioane cu două doze de vaccin. În total, au fost administrate 5.588.267 de doze de vaccin.
Puțin, zicem noi. Aceasta înseamnă că nu vom scăpa prea repede nici de restricții, nici de pandemie în România.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *