Provocare inedită pentru Răzvan Marin: o campioană europeană la tenis de masă îi propune un meci!

357 0

Tania Plaian, lider continental la cadete și locul 2 în Europa la juniori, evoluează pentru Cagliari, e pasionată de fotbal și ar vrea să joace un meci de tenis de masă cu mijlocașul român, legitimat și el la echipa din același oraș italian.

Tania Plaian este de un an la Cagliari, legitimată la clubul Quattro Mori, cu care a participat la ETTU Tamaneftegas Europe`s Cup.

”Îmi place Italia, mă simt bine, mă înțeleg foarte bine cu toată lumea, Liga este bună, am câștigat 12 meciuri și am pierdut doar 4, deci am obținut rezultate bune” – Tania Plaian, campioană europeană la cadete, locul 2 în Europa la juniori, componentă a naționalei U21 de tenis de masă a României.

Pasionată și de tenis de câmp și fotbal, Tania este dornică să facă un schimb de experiență cu fotbalistul Răzvan Marin, care a reușit să rămână în Serie A cu echipa sa, Cagliari.

” Îmi place mult fotbalul și tenisul. Novak Djokovic este idolul meu, dar nu am nici o treabă cu acest sport, nu mă pricep deloc. La fotbal mă pricep mai bine, mă uit la Serie A, Primera Division, Europa League, Champions League. Îl urmăresc pe Răzvan Marin, am urmărit mare parte a partidelor echipei sale, în ultimul meci văzut de mine a și marcat. Aș vrea să-l întâlnesc, l-aș învăța tenis de masă” – Tania Plaian, campioană europeană la cadete, locul 2 în Europa la juniori, componentă a naționalei U21 de tenis de masă a României.

Și-a descoperit un nou hobby în pandemie

Tania a resimțit din plin pandemia de Coronavirus, mai ales că două luni nu s-a putut atinge de masa tenis.

”Sunt foarte activă, am multă energie, nu am știut cum să o consum în pandemie, am încercat să fac exerciții fizice, nu am putut să-mi pun masă în casă, dar am alergat și m-am axat pe latura fizică. Am stat două luni fără tenis de masă și mi-a luat cinci luni să revin la jocul normal, nu să și progresez. Acum m-am obișnuit cu situația, am făcut peste 50 de teste, mai multe chiar, dar nu îmi plac deloc” – Tania Plaian, campioană europeană la cadete, locul 2 în Europa la juniori, componentă a naționalei U21 de tenis de masă a României.

Campioana la tenis de masă a văzut și partea plină a paharului și a încercat să facă lucruri pe care, în mod normal, nu are timp să le încerce. Așa și-a descoperit pasiunea pentru arta culinară.

”Am început să gătesc, alte hobby-uri nu am găsit. Am făcut paste, dulciuri, le-am dat fetelor de la echipă lava cake” – Tania Plaian, campioană europeană la cadete, locul 2 în Europa la juniori, componentă a naționalei U21 de tenis de masă a României.

Face echipă la Cagliari cu altă ”româncă”

Tania nu este singură la Quattro Mori. O are alături pe Rossana Ferciug, o puștoaică de 16 ani născută în Italia din părinți români. Fata a trecut exclusiv la tenis de masă de cinci ani și este sufletul echipei din ”Cizmă”.

” De la doi ani și jumătate am făcut dansuri, iar la 11 ani a trebuit să aleg un sport și am mers pe tenis de masă. A fost greu la început pentru că eram obișnuită să mă mișc mult la masă, să fac pași pe lângă masă și nu era deloc bine. Când sunt cu Tania dansăm mult, la finalul unor antrenamente punem și muzică, ne mai destindem un pic” – Rossana Ferciug, componentă a echipei de tenis de masă Quattro Mori Cagliari.

Tânăra este tristă că de când a început pandemia de Coronavirus nu a mai ajuns în România.

”Părinții mei s-au mutat în Italia cu munca, eu m-am născut în Italia, de doi ani nu am mai ajuns în România, mi-e dor de bunici și de prietenii pe care mi i-am făcut în România, înainte de pandemie mergeam an de an în țară, mă și antrenam la Bistrița” – Rossana Ferciug, componentă a echipei de tenis de masă Quattro Mori Cagliari.

Tania a cucerit sute de medalii și trofee

Cu toate că a început tenisul de masă relativ târziu, la nouă ani, până în prezent, Tania are un palmares de excepție. A câștigat medalia de aur la Campionatul European de cadeți, în proba de dublu feminin, locul 2 pe echipe la Campionatul European de Juniori, locul 2 în proba de simplu, locul 3 pe echipe și locul 3 în proba de dublu feminin, la Campionatul European de la Cluj din 2018, locul 3 în proba de simplu feminin în 2019, la Campionatul European U21.

Este ocupanta locului 2 în Top 10 Europa la Juniori în 2019. A terminat prima în Top 10 Europa Juniori în 2019. Mai are în palmares locul 3 pe echipe în 2017, la Campionatul Mondial de Juniori. În 2018 a câștigat locul 1 în proba de simplu, dublu, dublu mixt la Campionatul Național. În 2018 și 2019,  locul 2 în proba de dublu feminin la Campionatul Național de seniori, locul 3 în Superliga Națională în 2019 și 2020 în proba de echipe la seniori.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *