Cum poate scăpa Râmnicul de șobolanii din subsoluri? Armata Pisicilor poate rezolva chestiunea

591 0

Râmnicul este un oraș cochet și curat. Ceea ce nu înseamnă că șobolanii, purtători de boli și distrugători, nu pot da bătăi de cap locuitorilor, mai ales ai celor ce viețuiesc în blocuri, blocuri care au subsoluri.

„Pisici la muncă”, așa se numește un program prin care orașul american Chicago speră să rezolve problema șobolanilor. Șase ani la rând, Chicago a fost numit orașul american cu cei mai mulți șobolani.

În încercarea de a rezolva problema, un adăpost de animale a eliberat 1.000 de pisici pe străzi. Din programul numit „Pisici la muncă” fac parte pisicile salvate de pe străzi, care nu pot fi nici adoptate, nici reintegrate în fostele lor colonii. Ele nu sunt eliberate la întâmplare iar cei care locuiesc în zonele vizate dar și firmele care au sedii acolo trebuie să le asigure pisicilor hrană, apă și adăpostȘobolanii nu mai mișună printer picioarele oamenilor. În plus, adăpostul asigură că animalele se simt mai bine pe străzile orașului decât în adăpost, așteptând fără succes un stăpân care nu va veni. Sau, poate că va veni, dacă pufoasele și drăgălașele pisicuțe au și un pic de noroc.

Numai că, acolo unde locatarii dețin pisici, ori sunt pisici ale nimănui pe lângă blocuri, s-au găsit și alți locatari care să bată în cuie scânduri cu care să obtureze total accesul către subsoluri. Ori, și mai creative, în nemernicia lor, au pus otravă, decimând șobolani și pisici deopotrivă și punând în pericol viiețile copiilor și pe ale oamenilor din zonele respective.

Există și persoane care vor spune: bine, bine, dar după ce scăpăm de șobolani, cum scăpăm de pisici? Răspunsul nu este  aducem niște câini, ci, le adoptăm, ori le lăsăm în continuare să facă treaba, întrucât o pisică nu poate face rău niciunui om, ci dimpotrivă!

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Au înnebunit castanii!

Postat de - 17 mai, 2021 0
FacebookTwitterS-au trecut majoritatea florilor din pomii fructiferi, care au nins cu petale într-o superbă feerie de primăvară. Magnoliile ne încântă…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *