Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe în luna octombrie, în România

 De mâine, 2 iunie, va începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

596 0

De mâine, 2 iunie, va începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, se arată într-o postare pe pagina Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea

ℹ️ Programarea pentru minorii care doresc să se vaccineze se poate face începând de astăzi, 1 iunie, în platforma națională, prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali. De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie care administrează acest tip de vaccin, sau la diferite evenimente ce se organizează în acest sens (drive-thru, maraton etc).
❗ Pentru facilitarea procesului de vaccinare, cei care doresc să se vaccineze pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare se vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).
❗Campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis vineri, 28 mai a.c., recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty (produs de compania Pfizer/BioNTech) pentru această categorie de vârstă. Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19 Pfizer/BioNTech în cazul copiilor între 12 și 15 ani. Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.
❗ Vă reamintim că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *