Paradoxal, deși neproductivi, românii muncesc cel mai mult dintre locuitorii Uniunii Europene, pentru că…au cele mai puține zile libere

198 0

Suntem campioni la numărul de ore petrecute la serviciu și codași la zilele libere acordate de stat cu diferite ocazii.

Spaniolii se bucură de 37 de zile libere de la stat, iar elvețienii de 28. La fel și britanicii, olandezii, germanii și portughezii. 

La acest capitol, țara noastră a rămas mult în urmă. Anul acesta a venit cu doar șapte zile libere de la stat, pentru că celelalte  opt zile – sărbători legale – sunt fie sâmbătă, fie duminică. 

Potrivit Eurostat, în ultimul trimestru al anului trecut, românii au muncit, în medie, peste 40 de ore pe săptămână. Asta înseamnă mai mult de opt ore pe zi, în timp ce , la nivel european, media este de aproximativ șapte ore. Până și bulgarii au un program mai lejer, cu doar 39 de ore pe săptămână.

Cu toate acestea, suntem neproductivi.  Gelu Duminică, sociolog: Da, românul muncește cel mai mult din Uniunea Europeană, însă productivitatea este și cam cea mai scăzută, chiar dacă unii dintre noi muncesc până la epuizare, asta e un fapt, alții se descurcă, trag mâța de coadă. La noi, descurcatul în toate, lasă că merge și așa, își arată limitele în productivitatea foarte scăzută pe care o avem în produsul finit”.

 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Avansări în grad

Postat de - 3 august, 2020 0
FacebookTwitterAVANSĂRI ÎN GRAD Astăzi, 03.08.2020, începând cu ora 10.00, pe platoul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *