Premierul o contrazice pe Andreea Moldovan: Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării, dar cu această condiție – să ne vaccinăm cu toții

452 0

Premierul Florin Cîțu  a dat asigurări că autoritățile nu iau în calcul o carantină generală, după ce Andreea Moldovan a spus că două săptămâni de carantină națională „ar face minuni”.

„Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării, dar cu această condiție – să ne vaccinăm cu toții. Este foarte important să înțelegem – 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem șanse”, spune Florin Cîțu.

„Am avut o discuție cu doamna secretar de stat (de la MS, Andreea Moldovan – n.r.) și dna secretar de stat dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuța despre virus – două săptămâni trebuie să stai în casă, 14 zile, pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era ipotetică, nu era o propunere în acest sens”,  a mai spus Florin Cîțu.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *