Vâlceni, dacă vreți în vacanță, avem vești nu tocmai bune. Turismul din Grecia, afectat de varianta Delta. Politica privind călătoriile ar putea fi revizuită

1128 0

Potrivit Digi24, operatorii de turism din Grecia estimează o scădere a veniturilor din cauza noului val al pandemiei COVID-19, provocat de varianta Delta, mai agresivă și mai contagioasă. Mai mult, dacă numărul de cazuri crește masiv, acest lucru ar putea duce la o revizuire a politicii Greciei privind turismul, relatează cotidianul elen Khatimerini.

Aceasta, în condițiile în care Grecia înregistrează din nou o creştere a cazurilor de COVID-19, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autorităţile să elimine majoritatea restricţiilor antiepidemice.
Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor şi medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic, alimentat de varianta Delta.
O imagine clară a direcției turismului din Grecia va fi însă cunoscută abia la sfârșitul lunii iulie, când vor exista date mai clare privind tendința epidemiologică și progresul campaniei de vaccinare. Dar Marea Britanie a anunțat că, începând cu 19 iulie, cetățenii săi vaccinați vor putea vizita inclusiv țări de pe lista „portocalie”, cum ar fi Grecia, fără carantină la întoarcere. Decizia ar putea aduce un număr semnificativ de turiști, în condițiile în care Regatul Unit este a doua mare piață pentru turismul elen,

Ministrul turismului, Haris Theocharis, a spus că numărul turiștilor care au intrat în Grecia în luna iunie reprezintă „o evoluție pozitivă”, dar că trebuie luate în considerare îngrijorările provocate de tulpina Delta a coronavirusului SARS-CoV2.
„Practic, iunie a fost prima lună a sezonului turistic grecesc în 2021, iar datele despre numărul de călători care intră sunt extrem de încurajatoare. Din primul moment, mesajul a fost: deschidem în siguranță – respectăm protocoalele – accelerăm vaccinările”, a spus ministrul.

Impactul negativ pe care îl poate avea mutația „Delta” asupra călătoriilor internaționale nu este încă reflectat în rezervările hotelurilor grecești, spun oamenii de afaceri domeniu. Dar ar putea deveni vizibil spre sfârșitul lunii iulie, deoarece riscul celui de-al patrulea val al pandemiei este în creștere.

Nimeni nu știe, deocamdată, cât de puternic vor reacționa guvernele naționale și UE și dacă vor decide reviziurea politicilor de călătorie. Vârful celui de-al patrulea val al pandemiei din Europa este așteptat la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie, ceea ce reduce speranțele pentru o prelungire semnificativă a sezonului turistic în octombrie și noiembrie. Totuși, oamenii de afaceri sunt optimiști, pentru că toate sondajele arată o dorință puternică de călătorie, care poate depăși teama de al patrulea val. Chiar și așa, operatorii care nu și-au deschis încă hotelurile amână deciziile pentru mai târziu.
Pe de altă parte, viceministrul grec pentru Protecția Civilă, Nikos Hardalias, a recomandat călătorilor care merg pe insule să se testeze anti-COVID la întoarcerea din vacanță, dar nu a impus cerințe suplimentare pentru testare, așa cum recomandă experții.
„Pentru călătoriile terestre nu există nicio măsură obligatorie. Există o recomandare puternică de a face teste”, a spus Hardalias la o conferință de presă.

Persoanele care călătoresc între regiuni sau către insule în Grecia trebuie să aibă fie certificat de vaccinare, fie dovada că au trecut prin boală, fie un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau un test rapid nu mai vechi de 42 de ore.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *