DIANA la Brezoi – euforia gustului, euforia muzicii

1333 0

Și a fost letsMEAT@the Festival. Și a fost sărbătoare.

Grație deschiderii celor de la Asociația Mentor Rock și a Primăriei orașului Brezoi, prin edilul șef, Robert Schell, au fost, din nou, trei zile de petrecere pentru tot și toți cei care înseamnă FAMILIA DIANA, dar și pentru un public numeros, tânăr, entuziasmat, avid de muzică și distracție.
Potrivit organizatorilor, au participat mai bine de 1300 de oameni frumoși, care pun în fiecare zi suflet și pasiune în tot ceea ce fac pentru ca DIANA Abator, Fabrica de Mezeluri și rețeaua de retail Magazine DIANA să fie astăzi branduri recunoscute și apreciate în toată țara. Plus, publicul. Extraordinar!

A fost despre trei femei puternice și frumoase– Irina, Adina și Diana, despre o nouă generație care duce mai departe moștenirea fondatorului DIANA, regretatul Mitică Crăciunescu, urmând aceeași filosofie – cu și pentru oameni, familie și comunitate.
Au fost trei zile minunate, despre muzică faină, cu Taxi, Antract, Mash Up Band, Zdob și Zdub, Lupii lui Calancea, Fără Zahăr, Bosquito și White Mahala, care au ridicat în picioare mii de oameni la Live Summer Camp Brezoi. Grătarele au sfârâit 3 zile ca să răsfețe nasurile și gusturile participanților.

Miță Mugescu și edilul Schell au reușit la Brezoi ce n-a reușit Parisul. Evenimente epocale, euforie cât cuprinde, punerea orașului pe harta internațională a muzicii. Poate și grație fenomenului Open Air Blues și a suitei de evenimente din vara aceasta, localitatea va fi promovată la statutul de stațiune de interes local.

Dar ce se întâmplă cu salamul acela uriaș, atârnat de scenă?

Toți, absolut toți invitații și-au pus această întrebare, pofticioși. Nici nu aveau cum altfel. Uriașul salam a fost fotografiat din sute de unghiuri. Maamă, ce-aș mai mânca din salamul ala colosal! Oare, la final, va fi feliat și oferit participanților?
Nici chiar… A fost… butaforie, dar una reușită.
Cei de la Diana au adus, pentru confortul celor prezenți, o întreagă recuzită specifică – pergole cu drapaj verde, mii de tricouri verzi, fotolii gogoșar, comode, baldachine, steaguri, jocuri de lumini. A fost superb!

Aww! Lupii lui Calancea au încins atmosfera mai ceva ca grătarele. Moldovenii readuc românismul adevărat acasă

Tinerii basarabeni ai lui Calancea, bine îmblăniți, precum lupii – și asta, pe o temperatură de 30 de grade – au reușit să ridice publicul de la mese, după ce, băieții super simpatici, super haioși și spirituali de la Fără Zahăr, au captivat atenția tuturor, prin versurile excepționale, foarte inspirat puse pe muzică, la fel cum o fac de fiecare dată.
Zeci de oameni s-au prins în hore largi, au țopăit și au cântat. A fost… distracție totală.
Partea extraordinară a lucrurilor este că, acești tineri și talentați muzicieni, ca și colegii lor de la Zdob și Zdub reușesc incredibilul: să reînvie și să repună în drepturi folclorul autentic românesc, acele cântece frumoase, arhicunoscute, dinainte de comunism, cărora le conferă o aură de dinamism și prospețime și să facă atâția oameni să vibreze la auzul lor. Să le cânte, să țopăie pe ele, să se bucure cu tot sufletul. Asta, spre decepția românilor de aici, care preferă să se prostitueze muzical și moral savurând acele îngrozitoare și neromânești manele și acel neo-folclor de foarte proastă factură, ce răsună din boxele sătenilor și pe la nunți.
Bravo, Lupii lui Calancea! Voi readuceți adevăratul românism acasă! Vă mulțumim pentru autenticitate!

White Mahala, un show uluitor!

După Zdob și Zdub, care au fost foarte apreciați și au făcut iureș cu publicul, au urmat incredibilii White Mahala. Un show uimitor, energizant, plin de viață, cu multă animație și cu prezența scenică uluitoare a solistului vocal, actor și muzician deopotrivă, un showman absolut. Săreau până și pietrele în acordurile atât de revigorante! Ovidiu Niculescu vă este cunoscut din filme precum Filantropica și Ruleta rusească și este un actor de succes. Pentru a intra perfect în atmosferă și în rol, omul a folosit drept recuzită… berea, pe care a turnat-o, efectiv pe el, dar și spre a se răcori, după ce a dat totul … muzică din tot sufletul și vorbe de duh pentru public, vorbe din inimă, vorbe de dragoste. Și mult, foarte mult haz. Artist în toată puterea cuvântului!
Componența White Mahala: Ovidiu Niculescu – voce, chitară Silviu Enache – chitară, mandolină Călin Vama – bass Doru Cincă – tobe Sorin Nicolescu – trompetă.

Cântăm d-alea românești
Și ne zice White Mahala,
Când ne-auzi o să zâmbești,
N-avem treabă cu sfiala.
Fiindcă viaţa-i aiurită
Nu vrem s-o luăm în serios.
Dacă râde-n orice clipă
Omul este mai frumos.
Ăsta este crezul nostru
Nu ne rupem în figuri
Muzică pe cheful vostru
Doar atât scoatem pe guri
Și de-o fi ca să vă placă
Ce cântăm și auziți
Când vă e lumea mai dragă
Cu drag să ne pomeniți!

Ultima seară s-a încheiat cu un formidabil foc de artificii, în uralele, aplauzele îndelungi, chiuiturile și bucuria celor rămași până la final, care au cântat Mulți ani trăiască firmei Diana și tuturor celor ce trudesc acolo.
Bravo, DIANA, bravo, Miță Mugescu, bravo, Brezoi!

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Fire de lumină

Postat de - 10 octombrie, 2023 0
FacebookTwitterVerile petrecute la Slătioara îmi vin și acum în minte. Printre chipurile iubitorilor de frumos, regizorii Alecu Croitoru, Andrei Blaier…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *