Consumă 500 ml de suc din castraveți în fiecare zi…

1088 0

Castraveții reprezintă, probabil, cel mai bun diuretic natural cunoscut.

Pe de altă parte,  au și proprietăți spectaculoase, datorită conținutului lor bogat în siliciu, mai ales în combinație cu suc de morcovi, salată verde și spanac.

Castraveții conțin peste 40% potasiu, 10% sodiu, 19% calciu, 20% fosfor și 7% clor.

Adăugarea de suc de castraveți în sucul de morcovi are efecte benefice în cazul afecțiunilor reumatice și al gutei, prin eliminarea cantității excesive de acid uric din organism.

Dacă adaugăm în această combinație și puțin suc din sfeclă roșie, procesul general de curățare a organismului va fi accelerat. Conținutul bogat în potasiu al castraveților face ca acest suc să fie foarte valoros în hipertensiune și în hipotensiune, pentru că reglează presiunea sanguină.

Sucul din castraveți este util și în afecțiuni ale dinților și gingiilor.

Unghiile și părul au nevoie de combinația unică de elemente chimice pe care o furnizează sucul din castraveți, care ajută la prevenirea crăpării unghiilor și a căderii parului. Este bine ca, după ce ne spălam pe cap, să clătim scalpul cu suc natural, în loc să folosim un șampon pe bază de castraveți, care conține și alte elemente chimice toxice.

Erupțiile cutanate de toate felurile se pot ameliora prin consumul de suc din castraveți, la care se adaugă suc de morcovi, de salată verde sau de lucernă. Cantitatea minimă pentru consumul zilnic este 500 ml, în orice combinație.

Combinația de suc din castraveți, suc din morcovi și suc din sfeclă roșie este o „bombă” energetică pentru organism, fiind utilă în sarcină, sterilitate, stare generală alterată și afecțiuni precum amigdalită, apendicită, anemie, prezența albuminei în urină, acidoză, artrită, boli și dezechilibre ale ochilor, boli sexuale, bronșită, bursită, răceală, gripă, cistită și afecțiuni ale vezicii urinare, colită, colici de orice natură, crampe, acnee, degenerarea grasoasă a organelor, dispepsie, diaree și dizenterie, migrene, dureri de spate, enurezis (după eliminarea cauzelor emoționale), eczeme, elefantiazis, encefalită, epilepsie, febră de orice natură, flebită, gastrită, hernie, tulburări hepatice, impotență, insomnie, indigestie, laringită, depresie, meningită, simptome ale menopauzei, nefrită, nervozitate, nevralgii, obezitate, oboseală, paralizie, osteomielita, pareză, calculi renali și biliari, peritonită, pneumonie, psoriazis, rahitism, rinită, tromboză, tumori, tulburări ale prostatei, tulburări cardiace, tuse, ulcer, varice.

Mihaela Iliescu

O supă ce nu încălzește bucătăria și nici nu îngreunează stomacul, perfectă pentru această perioadă!

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *