Alunecare de teren pe DJ 658, Gura Văii – Muereasca – Mănăstirea Frăsinei

340 0

INFORMARE DE PRESĂ

În cursul dimineții de astăzi, 20 ianuarie 2023, prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, împreună cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, Dan Pascaru, reprezentanții Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea, Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, Garda Forestieră, însoțiți de primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu s-au deplasat de urgență în comuna Muereasca unde s-a produs o alunecare de teren.

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile și drumul DJ 658 (Gura Văii – Muereasca – Mănăstirea Frăsinei),  a avut de suferit din cauza unei alunecări de teren. La km 12+250 în urma ploilor s-a reactivat o alunecare de teren pe o lungime de aproximativ 40m.

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea intervine cu lucrări provizorii pentru redarea circulației. Se vor institui limitări de viteză și tonaj. Drumul a fost modernizat de la un capăt la celălalt, anul trecut, de către Consiliul Județean Vâlcea și are o lungime de aproximativ 13,4 km.

Astăzi, am fost prezent pe DJ 658, Gura Văii – Muereasca – Mănăstirea Frăsinei, unde s-a produs o alunecare de teren, în cursul dimineții. Zona aceasta rămâne sub supraveghere urmând să se intervină cu lucrări specifice pentru consolidarea porțiunii afectate. În urma deplasării la fața locului, se vor lua următoarele măsuri:

  • se vor efectua lucrări provizorii pentru redarea circulației;
  • RAJDP Vâlcea va interveni cu utilaje și personal în zona afectată;
  • se va efectua monitorizarea zonei;
  • limitări de viteză și tonaj.

În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea vă asigur că se vor lua măsurile legale care se impun în astfel de situații. Le recomand tuturor celor care traversează acest sector de drum să circule cu vigilență.” , a precizat prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea.

Articole asemănătoare

GALA PREMIILOR UAP 2021

Postat de - 31 august, 2022 0
FacebookTwitterUniunea Artiștilor Plastici din România organizează, în parteneriat cu Primăria Comunei Hărman, Asociația AVV Hărman și Biserica Evanghelică Fortificată Cetatea…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *