Destinații turistice vâlcene Hotel Central – Călimănești- Căciulata

609 0

Hotel Central este o construcție cu un istoric vast, hotelul de suflet al oamenilor din Stațiunea Călimanești – Căciulata. Situată la poalele Carpaților Meridionali, pe malurile râului Olt (45° 15` latitudine nordică si 24° 15` longitutidine estică, 280 m altitudine), stațiunea Călimănești-Căciulata este considerată perla stațiunilor de pe valea Oltului.

Călimanești-Căciulata are o existența îndelungată, semnalată prin tezaurul de monede dacice și castrele de la Jiblea și Arutela. Pe timpul împăratului Hadrian (117 – 138 d.Hr.) apele de la Bivolari au fost folosite de români la termele Arutela, precum și de populația dacică. Deci, o stațiune cunoscută de 2000 de ani, în care factorii climatici și apele termominerale și minerale contribuie la refacerea echilibrului energetic al organismului.

Hotelul Central dispune de 415 locuri în camere cu unul și două locuri. Hotelul are în dotare restaurant, bar de zi, piscină interioară cu apă provenind din surse geotermale.

Hotelul are o bază de tratament ultramodernă, cu un număr de 78 locuri concomitent și o capacitate totală de 1380 proceduri pe zi, aceasta fiind amplasată în incinta hotelului, având multiple posibilități de efectuare a tratamentului balnear, la cele mai înalte standarde.

Asadar, fie că vă doriți un concediu relaxant și reconfortant în stațiunea balneoclimaterică, sau de tratament, Hotel Central dispune de toate facilitățile pentru o experiență unică.

 

(Sursa: calimanesti-caciulata.ro)

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *