CNAIR a publicat pentru prima dată o simulare 3D a autostrăzii Pitești – Sibiu, fiind vorba despre Secțiunea 5, Pitești și Curtea de Argeș

487 0

Compania Națională de Drumuri, CNAIR, tocmai a realizat o simulare computerizată 3D a unui sector din autostrada Sibiu – Pitești, odată cu demararea lucrărilor de proiectare și execuție.

Aceasta a fost creată de compania Astaldi, care conduce asocierea ce va construi lotul dintre Pitești și Curtea de Argeș. Lotul 5 va avea peste 30 de kilometri și va fi al doilea finalizat, după lotul 1, Sibiu – Boița.

Lucrările la Lotul 5 au început deja, cu organizarea de șantier și primele excavații de pâmânt. Termenul de finalizare este în 2025, la doi ani de la finalizarea Lotului 1 Sibiu – Boița. Prețul plătit de CNAIR pentru acest tronson va fi de 1,7 miliarde de euro.

Lungimea totală a Autostrăzii Sibiu – Pitești va fi de 122 de kilometri, însă finalizarea ei se pierde undeva în viitor, deoarece loturile cele mai grele nu au fost încă atribuite, licitațiile fiind în desfășurare.

Evaluare a candidaturilor pentru Secțiunea Boița – Cornetu

În cursul zilei de 23 iulie 2021, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse în cadrul procedurii de atribuire Proiectare și Execuție “Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”.

CNAIR SA a calificat, în urma aplicării criteriilor de selecție, conform algoritmului de calcul aferent Criteriilor de selecție nr. 1-5, următoarele candidaturi pe primele 6 locuri:

  1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
  2. ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S.
  3. ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER S.p.A.
  4. ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA
  5. MPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A.
  6. ASTALDI SPA

În perioada imediat următoare, Autoritatea Contractantă va transmite Invitația de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire – ETAPA DE DEPUNERE A OFERTELOR – candidaților antementionati.

Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 20.09.2021.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *