Eugen Neață, mesaj de Ziua Imnului Național

337 0

La mulți ani!

Ziua Imnului Național este un bun prilej pentru noi, românii, să rememorăm momente glorioase din trecutul nostru istoric și să reafirmăm unitatea în spiritul libertății și al demnității umane. „Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte!”

Pentru noi, vâlcenii, ziua aceasta este și o importantă sărbătoare locală pentru că melodia compusă de Anton Pann, pe versurile lui Andrei Mureșanu, s-a cântat pentru prima dată în 29 iulie 1848 în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Primăria municipiului organizează în fiecare an, în coordonarea directă a primarului Mircia Gutău, nu numai ceremonia care evocă momentul istoric al intonării cântecului în urmă cu peste o sută cincizeci de ani, ci și o amplă suită de evenimente în care sunt implicate instituții culturale și artistice locale. Vâlcenii și invitații lor sunt așteptați să participe la competiții și să vizioneze o serie de spectacole muzicale și de teatru, oferite de joi până duminică în mai multe locuri din oraș.

Sunt bucuros să mă alătur și participanților la aceste evenimente, și celor care îndeamnă la o participare cât mai numeroasă la acest efort local de evocare a unuia dintre cele mai importante momente din istoria multimilenară a poporului român.

La mulți ani, cu ocazia sărbătorii Imnului Național „Deșteaptă-te, române!”

K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *