Gata cu grătarele și manelele la Comanca! Pajiștea a fost închisă

442 0

Surpriză! A fost închisă pajiștea de la Comanca, mai exact, de lângă Mănăstirea Comanca, mai sus de Olănești.

Ani de zile, vară de vară, aici veneau turiști din toată zona Olteniei, cu mașini, rulote și corturi, pentru a petrece câteva zile în natură, departe de nebunia orașelor și de muncile câmpului.
Că aceștia căutau liniștea pădurii, susurusl apelor și ciripitul păsărelelor, ca și faptuil că nu erau jupuiți la cazare, nu ar fi fost nimic rău, însă, unii aduceau cu ei și obiceiuri detestabile. Manelele și sârbele urlau până peste munți, răgetele celor însetați de beri și vinuri speriau până și urșii, tărăboiul dura până în zori, iar după ei, rămânea prăpădul. Mormane de gunoaie pitulate după tufișuri sau răvășite de vânt. Hârtii, pet-uri, pungi, resturi de mâncare, pamperși și hârtie igienică. Acești oameni nu au învățat de la nimeni că gunoiul se ia acasă, ori se duce la primul tomberon întâlnit în cale.
Tărăboiul și mizeria specifice acestei categorii de oameni care nu respectă muntele și natura se regăsește peste tot în țară.

Aici, însă, aveau ceva aparte. Totul se petrecea la 100 de metri de Mănăstirea Comanca, cea care deține pajiștile din jur. Măicuțele, care au jurat să ducă o viață de post, rugăciuni și de sfințenie, erau nevoite să suporte toată gălăgia, fumurile și imaginea petrecăreților în costume de baie, lucru ce nu se armonizează foarte bine cu tihna și liniștea lăcașului de cult, unde vin enoriașii cu gânduri de pace și de smerenie.
Așadar, considerăm închiderea pajiștei de lângă mănăstire drept una salutară, ceea ce nu înseamnă că milităm pentru închiderea tuturor locurilor frumoase din natură, ci doar pentru ca turiștii să se comporte civilizat și să se bucure în liniște de minunățiile pe care ni le-a dăruit natura.
Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *