Beth Hart, Regina americană a blues-ului, devine tot mai vâlceancă zi după zi

505 0

Beth Hart, Regina muzicii blues, a ajuns la Brezoi săptămâna trecută.  Cum a poposit, a tras cu nesaț în piept aerul proaspăt, coborât din munți către poale,  în cochetul și pitorescul orășel Brezoi, al cărui nume se străduiește să-l pronunțe ca noi, românii și, unde va susține nu mai puțin de cinci concerte în luna august.

Acestea se vor derula astfel:  12 august, după Soul Serenade și Vlad & Prisăcariu, 14 august, după STORYTELLERS , Marcian Petrescu & Iulian Tacoi,18 august, după OCRU, 20 august, după Maria Răducanu și 22 august, cu Bosquito în deschidere.

A fost primită de staff-ul evenimentului epocal de o vară și mai multe, Live Music Summer Camp, cu Mihai Răzvan Mugescu, cap de afiș. ‘Grea e viața de gazdă’… conchide el, după, deja, aproape 2 luni de weekend-uri pline de concerte. Am, putea spune Miță Reloaded, căci, mereu trebuie să se ocupe, împreună cu minunata sa soție, Cristina și cu alți entuziaști și harnici colaboratori, ca totul să meargă bine; de la interpreți, la cazare, condiiții, pregătiri, până la public și tot așa.  Iar vara muzicală încă nu s-a încheiat, abia acum urmează cireașa de pe tort.

Beth Hart a fost primită așa cum știu să primească românii: cu bucurie, cu îmbrățișări și cu bunătăți. Cu promisiunea că fiecare zi a ei va fi o frumoasă vacanță, pentru că, la rândul ei, ea ne va oferi  momente minunate. Și nu doar atât.
Beth nici nu a ajuns bine și prima acțiune la care a participat a fost o vizită la fostul mamut industrial Oltchim, actualmente, Chimcomplex, dar și la o acțiune de ecologizare organizată de aceștia.

La Chimcomplex, a fost prima data când a fost invitată să viziteze o platformă industrială. A fost incredibil pentru toată lumea. Pentru noi că am avut parte de o așa experiență, și pentru ea, că s-a încărcat cu energia noastră și a văzut ce lucruri extraordinare facem, ce responsabilitate purtăm și ce rol important avem de îndeplinit.

‘Seria de concerte Beth Hart – High Five România incepe cu primul concert de pe 12 august la Brezoi, iar Chimcomplex este partener susținător. Muzica de calitate provoacă reacții în lanț,  ar noi vom fi acolo să întreținem atmosfera!’ –  au spus cei de la Chimcomplex.

Beth a participat apoi, alături de salariații Chimcomplex, la o amplă acțiune de ecologizare a malurilor râului Olt, în zona Tătărani.

Acțiunea a fost organizată de Chimcomplex și face parte dintr-un program complex al agentului economic, concentrat pe ecologie, mediu curat, mijloace alternative de diminuare a poluării.

La acțiunea au participat m ai multe persoane cu funcții de conducere din instituție, precum și angajați echipați în albastru. Ștefan Vuza,a dministratorul companiei, este un împătimit al jazz-ului și blues-ului, implicit, al muzicii artistei americane.

 

Bălăceală în Lotru, și la termalele din Călămănești și o masa gustoasă la Casa Românească

 

Beth Hart va sta in Vâlcea o bună parte a lunii august, susținând nu mai puțin de 5 concerte în Brezoiul Lumii. Se află aici pentru a doua oară, prima poară susținând un concert la Open Air Blues Festival 2000, când a făcut senzație, fiind vedeta nr. 1 a evenimentului. Spune că s-a îndrăgostit de Vâlcea, deoarece este un ținut “minunat, cu un aer curat și un relief fascinant”. Și așa este! Dacă ar avea cine să o plimbe prin munții feerici ai Vâlcii, probabil ar decide să-și cumpere aici și ceva teren.

Ce a făcut artista în weekend? A vizitat stațiunile de pe Olt, Călămănești – Căciulata – Cozia, s-a bălăcit cu tinerii în Lotru,  în apropierea camp-ului de la Brezoi, s-a bucurat de apele termale de la Căciulata și a gustat savoarea bucatelor de la restaurantul Casa Românească.

Beth, încă sunt multe minunății de văzut în județul ăsta! Vezi Poiana lui Căliman, cu caii zburdând în ape, vezi splendidele noastre cascade – Scoruș, Latorița, Moara Dracilor, Apa Spânzurată, vezi splendidele lacuri Brădișor, Malaia și Vidra, urcă pe Drumul Regelui, fă o drumeție până în Căldarea Gâlcescu, Raiul pe Pământ, admiră culmile amețitoare de pe Transalpina și Cozia, poate tragi și o fugă la la schiturile din Buila Vânturarița.

Tu, aici, în România, chiar ai nimerit în Paradis!

Kandy Reisenauer

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *