Ea e cel mai tânăr pilot din istoria României!

228 0

În vârstă de 9 ani, Emma Băciucă are licență de pilot de la 8 și concurează în competiții alături de femei de peste 60 de ani. Fetița e pasionată de mașini, face înot și joacă și handbal de la 4 ani.

La vârsta la care alte fetițe nu se dezlipesc de păpuși, Emma conduce mașini. Ea participă la concursuri de când avea 7 ani, iar la 8 a devenit pilot cu acte în regulă. Și-a luat licența FRAS, fiind cel mai tânăr pilot din istoria României. Pasiunea pentru mașini a prins-o de la tatăl său și el pilot de off-road.

 „Aveam 7 ani, mă plimbam pe lângă o mașină și m-a întrebat tata dacă vreau să o pilotez și am zis da din prima” – Emma Ștefania Băciucă, pilot în Campionatul Național de Super Slalom și RallyCross. 

De când a început această aventură, Emma îl  are copilot și antrenor pe Andrei Constantinescu, copilot de raliuri și pilot de avioane.

„Multe fetițe la vârsta ei se joacă cu păpușile în timp ce ea încearcă să înțeleagă niște trase pe care eu i le arăt, niște puncte de frânare, niște repere” – Andrei Constantinescu, pilot în Campionatul Național de Super Slalom, pilot de avion și copilot de raliu. 

Pilotajul nu este singurul sport pe care Emma îl face.

„Fac handbal de când aveam 4 ani, sunt extremă dreaptă și îmi place foarte mult” – Emma Ștefania Băciucă, pilot în Campionatul Național de Super Slalom și RallyCross.

Norris Măgeanu a venit să o vadă la Women Rally

La ultima competiție la care a participat, Women Rally, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, a venit să o vadă pe micuța care a luat startul alături de alte 56 de doamne și de domnișoare, unele dintre ele trecute de 60 de ani. Norris a fost și cel care a dat startul festiv al concursului.

„O știu pe Emma, am urmărit-o, îi urmărim fiecare pas” – Norris Măgeanu, președinte al Federației Române de Automobilism Sportiv.

Laura Savu organizează din 2018 Women Rally

Laura Savu, fondatoarea și organizatoarea Women Rally nu este străină de Motorsport.

„Am practicat kartingul în copilărie, 10 ani, de la 7 până până aproape de a da admitere la facultate. În familia noastră, toți patru, eu, soțul și cei doi băieți suntem  pasionați, de la cel mai mare până la cel mai mic” – Laura Savu, fondatoarea și organizatoarea Women Rally.

 Laura este căsătorită cu Horațiu Savu, unul dintre cei mai cunoscuți piloți de raliuri din țară, cu peste 20 de ani de experiență, iar cei doi băieți ai familiei, Vlad și Luca fac spectacol în etapele mondiale de karting electric.

Din 2018, Laura se ocupă de organizarea Women Rally, o competiție dedicată femeilor și pe care a creat-o din pasiunea ei pentru mașini.

„Aveam o experiență în Motorsport. Când l-am cunoscut pe soțul meu care era pilot de raliu și care la rândul lui organiza și el raliuri, l-am ajutat vreo 9 ani. După, am zis că vreau să am ceva al meu și așa s-a născut această competiție la care eu țin foarte mult” – Laura Savu, fondatoarea și organizatoarea Women Rally.

65 de doamne și domnișoare au luat startul la București

Competiția este dedicată femeilor care conduc în traficul de zi cu zi și care vor să își depășească limitele. În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, a avut loc la București a doua etapă a Woman Rally, la care au participat 65 de doamne și domnișoare din 18 județe din țară.

“Începând cu 2018, de la etapa inaugurală, Women Rally schimbă mentalități și încurajează femeile să fie sigure de propriile aptitudini la volan. Motorsportul este unul dintre puținele sporturi în care bărbații și femeile concurează de la egal la egal, însă deseori este perceput ca fiind un domeniul exclusivist “al bărbaților“ – Laura Savu, fondatoarea și organizatoarea Women Rally.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *