Îți faci test antigen acasă, dar la spital, ai Covid. Cum așa?

352 0

Simplu. Testele covid făcute acasă, în pripă, pot da rezultate false, în anumite situații.

Medicii explică și cum se întâmplă așa ceva. Mulți oameni le cumpără de la farmacie și le fac singuri. Rezultatele ies negative, adică nu sunt infectați și abia când starea lor se înrăutățește, ajung la spital și sunt confirmati pozitiv prin testele PCR.

În ultimele două săptămâni, la spitale s-au prezentat numeroși pacienți cu simptome respiratorii, care aveau test antigen negativ.

Explicația este că, oamenii nu se testează cum trebuie, nu urmează timpii de recoltare, nu urmează întocmai ceea ce scrie pe prospecte. Sfatul medicilor este ca, cei care se simt rău și cred că au doar o banală viroză, să meargă grabnic  la spital, pentru a face testul PCR și pentru a urma tratament de specialitate, în timp util.

Dramatic a fost chiar cazul unei femei din Vâlcea. Aceasta a prezentat simptome de viroză și a considerat că suferă de o răceală. S-a tratat acasa, cu aspirine și paracetamol , timp de câteva zile și a ajuns la spital când deja era prea târziu; unul din plămâni deja era distrus total. Femeia, din păcate, nu s-a mai întors acasă…

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *