Fundaţia Comunitară Vȃlcea derulează mai multe proiecte la Vâlcea Forest Run

1084 0

Fundaţia Comunitară Vȃlcea  anunță, cu satisfacție, că deja sunt gata cele patru proiectele pe care le vor susține la Vâlcea Forest Run 2021!

“Avem cei 4A câștigători: AVA, AVE, AIVI și ATARAXIA, cu proiecte din domeniul social, educație, jurnalism comunitar și cultură, dar o să îi deosebim când vine vorba de proiecte”.

Asociatia AVA Autenticitate, Varietate, Acceptare își propune înființarea primului centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități din Rm. Vâlcea, care să ofere beneficiarilor săi (cu sindrom Down, cu tulburări din spectru autism, cu retard psihomotor sau alte diagnostice) servicii de recuperare ce pun accent atât pe partea psihică cât și pe cea fizică. Vom face sport împreună pentru ore de recuperare, atât de necesare pentru integrarea celor mici și speciali!

Asociația Vâlceană a Elevilor are în plan un proiect pentru elevii din 7 școli și licee din urbanul mic și rural, în care să le transmită acestora cunoștințe și abilități pentru o viață mai sigură și autonomie. Fie că vorbim de educație sexuală, prevenție, educație financiară sau educație juridică, aceste noțiuni pe care școala nu le oferă în mod structurat, pot salva vieți.

AIVI Centrul Media și AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune vor organiza o școală de iarnă pentru 20 de tineri vâlceni pe care îi vor pregăti pentru a conduce o redacție de jurnalism comunitar. De ce? Pentru că e o nevoie stringentă de (re)prezentare  a comunităților mici și mijlocii în mod POZITIV în media. Acești tineri pot scoate la iveală povești despre inițiative locale, mici antreprenori și producători, oameni fantastici sau eroi care nu mai sunt printre noi. Și poveștile vindecă, redau încredere.

Asociatia Ataraxia & friends sunt inițiatorii VIS’Art (Valcea International Street Art Festival) – primul festival de artă stradală din oraș. Ei își propun să creeze un traseu de artă murală în Râmnicu Vâlcea prin care localnicii și vizitatorii să redescopere probleme ale societății actuale, exprimate într-un stil artistic și care să rămână mărturii ale nevoii noastre de a progresa. De ce? Pentru că arta de stradă ca instrument posedă puteri transformatoare, transformă obiectul – cu siguranță, dar are și impact asupra comunităților.

În următoarele două săptămâni se va lucra la lansarea înscrierilor și la prezentarea proiectelor pe site, iar pe voi vă invităm să dați join evenimentului pe Facebook, să începeți să vă antrenați și să vă gândiți pentru ce cauză vă doriți să fiți ambasador!

C.R

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *