Ziua Mondială a Fotografiei

357 0

Declicul blând al aparatului foto, o sclipire de lumină și un moment în timp capturat pentru totdeauna. Poate în format digital, poate pe peliculă, indiferent de aparatul utilizat, important este momentul surprins. Un grup de oameni, un apus de soare sau chiar un pește care sare din apă, o fotografie este poate cel mai aproape de a călători în timp pentru a simți emoția și contextul acelui moment exact. Sărbătoriți aceste emoții, în această zi a fotografiei!

Când este Ziua Mondială a Fotografiei?

La 19 august celebrăm Ziua Mondială a Fotografiei.

Ce trebuie să știu despre Ziua Mondială a Fotografiei?

Ziua fotografiei este o zi în care aducem un omagiu incredibilei forme de artă pe care o reprezintă fotografia. Există acele fotografii personale pe care cu toții le iubim și le prețuim, dar există și fotografii care spun o poveste. Acestea ne vorbesc despre perioade semnificative din viața noastră sau chiar ne permit să aflăm mai multe despre ceea ce ne înconjoară. La urma urmei, se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, nu-i așa?

Scurt Istoric al fotografiei:

Fotografia a fost realizată inițial de Nicéphore Niépce, folosind clorură de argint pentru a acoperi o bucată de hârtie. Cu toate acestea, fotografia avea să se întunece complet în cele din urmă, deoarece nu știa cum să îndepărteze clorura de argint de pe hârtie pentru a conserva fotografia. Fotografiile au devenit din ce în ce mai bune de-a lungul anilor, mai întâi cu „aparatul de fotografiat” și cu posibilitatea de a face o fotografie în acest mod. Poți să încerci să le arăți copiilor diferențele dintre aparatele foto de-a lungul timpului, cum ar fi cele din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, apoi comparați-le cu aparatele foto actuale. O oportunitatea excelentă pentru a le îmbogăți cunoștințele copiilor despre istorie!

Salturile majore în tehnologie au afectat fotografia la fel de mult ca orice altă fațetă a vieții din întreaga lume. Cu atât de multe alte mărci existente, nu a fost de mirare că piața fotografiei a avut parte de un astfel de salt, iar aparatele foto au devenit mai bune, mai rapide, mai accesibile și mai ușor de utilizat. Cu toate acestea, cu toate inovațiile și creativitatea, știința și chiar marea cantitate de artă care apare pe tărâmul fotografiei, nimic nu poate învinge simpla plăcere de a face fotografii și de a dezvălui diferite cadre pentru a te bucura de integritatea fotografiilor.

Cum să sărbătorim Ziua Mondială a Fotografiei?

De ce să nu ieșiți și să faceți împreună cu întreaga familie câteva fotografii? Găsiți un aparat foto mai vechi și bucurați-vă de senzația și aspectul filmului de 35 mm. Plimbați-vă și faceți câteva fotografii pentru a păstra momentele prețioase în formă fotografică. Faceți un colaj, care este un amestec de imagini, uneori tăiate în forme diferite de cele obișnuite de dreptunghiuri de fotografii. Axa de simetrie poate fi foarte utilă în fotografie, astfel se poate să le prezinți copiilor acest lucru.

Mergeți să faceți poze cu animale, fie la bunici, fie la o grădină zoologică. Poate că niște fotografii de familie nu ar fi exclus; și ați putea chiar să le folosiți în felicitările anuale de sărbători. Sau mergeți la un muzeu și încercați să analizați ce tipuri de fotografie au folosit, dacă aveți unul în apropiere pe care să-l vizitați. Multe muzee au camere foto în ele, iar unele chiar explică utilizarea fotografiei în evenimente majore din întreaga lume. Cum credeți că se obțin imaginile de la aceste evenimente, oricum? Cu un aparat de fotografiat, bineînțeles! Așa că ieșiți, faceți câteva fotografii și poate înregistrați un crâmpei de istorie cu ocazia Zilei Fotografiei din acest an!

 

(Sursa: Twinkl)

Corina Enache

Articole asemănătoare

Strigăt de disperare al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea

Postat de - 7 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterSpitalul Județean de Urgență Vâlcea transmite pe această cale o solicitare către toate autoritățile locale ale județului Vâlcea în vederea sprijinirii unității medicale în achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în această unitate. La sfârșitul săptămânii trecute CN Unifarm SĂ a achizitonat 200.000 măști protecție FFP 2, măști ce au fost repartizate în vederea ACHIZIȚIONĂRII de către structurile implicate în prevenirea și tratarea infecțiilor cu SARS…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *