Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. 12 țări intră în zona roșie, unde rămân Grecia, Muntenegru, SUA. Spania și Maroc în zona galbenă

983 0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

Din zona galbenă, în zona roșie, au intrat Serbia, Estonia, Albania, Tunisia, Mauritius, Jamaica, Liban, Palestina, Belize, Antigua și Barbuda, Suriname și Brunei Darussalam.

În zona galbenă au intrat, din zona roșie, în urma scăderii incidenței, Spania, Liechtenstein și Maroc.

Din zona verde, ca urmare creșterii incidenței cazurilor de COVID-19, au intrat în zona galbenă Norvegia, Austria, Bosnia Herțegovina, Luxemburg, Vietnam și Emiratele Arabe Unite.

În zona verde au intrat Finlanda, Malta, Andorra, Groenlanda și Bonaire, Saint Eustatius și Saba.

Dacă țara din care vine o persoană este în zona galbenă, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă țara este în  zona roşie, doar persoanele vaccinate nu intră în carantină, iar testul PCR nu este valabil.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi, iar rezultatul este negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii cu vârsta sub trei ani, fără condiții, precum și cei cu vârste cuprinse între trei și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de trei zile pe teritoriul României.

Lista completă, ce intră în vigoare începând cu data de 5 septembrie, poate fi descărcată AICI

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Informare IPJ Vâlcea

Postat de - 20 martie, 2020 0
FacebookTwitterPERSOANE DISPĂRUTE, IDENTIFICATE DE POLIȚIȘTI La data de 18 martie a.c., ora 21:10, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Râmnicu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *