9 septembrie – Ziua Mondială a Frumuseţii

652 0

 ”Frumusețea este în ochii privitorului”, spune un vechi proverb anglo-saxon.

La data de 9 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a Frumuseţii. Onorează tot ceea ce este frumos şi aduce plăcere estetică, sau chiar morală, şi aduce un omagiu celor ce lucrează în domeniul industriei frumuseţii – esteticieni, stilişti, designeri sau instructori de fitness. Ziua Mondială a Frumuseţii este marcată începând din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO).

CIDESCO este şi o şcoală de frumuseţe şi SPA, oferind centre de pregătire, ale căror cursuri şi diplome sunt recunoscute la nivel internaţional.

Portofoliul de certificări şi diplome CIDESCO include Beauty Therapy, Spa Therapy, Beauty & Spa Management, Media Make-up, Post Graduate Aromatherapy, Post Graduate Electrical Epilation and PoCIDESCO este şi o şcoală de frumuseţe şi spa, oferind centre de pregătire, ale căror cursuri şi diplome sunt recunoscute la nivel internaţional. Portofoliul de certificări şi diplome CIDESCO include Beauty Therapy, Spa Therapy, Beauty & Spa Management, Media Make-up, Post Graduate Aromatherapy, Post Graduate Electrical Epilation and Post Graduate Spa Therapy,st Graduate Spa Therapy.

Caracterizarea unei persoane ca frumoasă este adesea bazată pe combinaţia de frumuseţe interioară care include factori psihologici care ţin de personalitate, inteligenţă, graţie, carismă, integritate, politeţe, eleganţă, şi de frumuseţe exterioară care include atribute fizice evaluate pe baze estetice.

Secolul XX a fost revoluţionar şi domeniul înfrumuseţării, iar marile concerne din industria frumuseţii au schimbat complet ideile despre modă,  îngrijirea corpului, fitness, cosmetice şi make-up, utilizate de la vârste tot mai mici.

Știați că doar 3% dintre femeile din România se consideră frumoase și 78% dintre ele sunt cel mai mare critic când vine vorba despre propria frumusețe? (Studiul “The real truth about beauty” (Edelman, septembrie 2010) efectuat pe 6400 femei la nivel global, din grupa de vârstă 18-64 ani, dintre care 300 de femei din România).

De ce gândim așa de autocritic?

Unul dintre motive este prevalența unor anumite stereotipuri de frumusețe promovate excesiv de mass media sau de “industria de modă,”  stereotipuri care ne fac să ne pierdem încrederea în noi, când vine vorba despre subțirimea taliei sau simetria și frumusețea  trasăturilor feței.

Toate uităm atunci că frumusețea vine, în primul rând, din interior.

Aspectul nostru exterior nu poate decât scoate în evidență sau ascunde, mai bine sau mai rău, ce transmitem de la acest nivel profund.

Trăsăturile noastre de caracter și măsura în care avem o viață sănătoasă și împlinită, personal și profesional, sunt cele care ne aduc lumina în ochi și un zâmbet cald pe față și care dau adevărata măsură a feminității și frumuseții noastre.

Cel mai important este să conștientizăm, mai ales de Ziua Internațională a Frumuseții, marele adevărorice femeie este frumoasă atunci când se simte împlinită, se îngrijește și duce o viață sănătoasă!

 

 (Sursa: Jurnal FM)

Corina Enache

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *