“TU” – Vernisaj Olga Popescu

498 0

O seară răcoroasă de septembrie, un vernisaj emoționant atât pentru noi cât și pentru artistul vizual Olga Popescu. Curatori: Gheorghe Dican și Luiza Barcan.

Nu pot ascunde faptul că așteptam de mult acest eveniment. Dar nu numai eu! Sensibilitatea, căldura sufletească și aducerea aminte a unor ani unici, frumoși din viața băiatului meu mi le-a adus mereu prezența Olgăi Popescu. Da, am iubit mult pictura, desenul, și am rămas o admiratoare a acestei minunate arte și a celor ce o slujesc. Iar doamna Olga Popescu, pe lângă colegii dânsei, ocupă un loc special în sufletul meu.

Participam cu mare drag, indirect, la orele de desen și temele de acasă ale băiatului meu iar doamna Olga Popescu a remarcat acest lucru și nu a uitat niciodată. Astfel  a îndrumat cu duioșie dar și multă seriozitate atâtea generații de elevi.

Revenind la expoziție, în fiecare lucrare artistul vizual  trăiește o poveste continuă, așa cum a remarcat în cuvântul său doamna critic de artă, Luiza Barcan. Povestea ei este  în același timp povestea familiei ei. Ceea ce creează este de altfel o legatură a ei cu propria biografie, în sens artistic. În aceste lucrări nu încap nuanțele de negru, pentru că acesta ar putea să exprime ceva rău.Subiectul ales, mama, a fost prezent în aproape toate expozițiile Olgăi Popescu.Așa se exprimă pe sine. Vin aici , pe de altă parte,informații din literatură, film și filme de animație.Lucrările poartă un aer retro. Este o expoziție de portrete dar și cu elemente de peisaj.

Ea , cu o experiență vastă, folosește aproape toate tehnicile, cu detalii elaborate, până la abstracție cu o paletă cromatică extrem de variată, așa cum arăta domnul Gheorghe Dican. Reprezentarea Muzeului Satului este deosebită, o poveste ce a ținut ceva vreme, Olga Popescu petrecând câteva veri în acest cadru mirific, alături de părinții săi.  Iar când realizează portrete o face într-o expresivitate extraordinară.

Este o expoziție eveniment a unei artiste desăvârșite, în deplină maturitate creatoare, am putea spune.

 

(Sursa: Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România)

 

Corina Enache

 

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *