Ministrul Educației nu vrea învățământ online

415 0

Școlile au început, dar, din păcate, rata infectărilor cu Covid este îngrijorătoare.

Totuși, Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, nu e adeptul online-ului. El e de părere că școlile ar trebui închise ultimele, soluția fiind la vaccinări și testări. Se ia în calcul și testarea celor care nu prezintă simptome. Ministrul Câmpeanu  îi încurajează pe toți profesorii și elevii cu vârstă eligibilă să se vaccineze.

„Nu am susținut vaccinarea obligatorie, ci prezentarea de argumente ca toți să înțeleagă. În momentul de față nu există legislație pentru vaccinarea obligatorie. Testarea însă trebuie susținută pentru că ne ajută la siguranța sanitară în școli. Testarea e asigurată pentru toți elevii și profesorii care prezintă simptome, plus pentru contacții direcți din școli. Sunt discuții și cu privire la o testare în alte cazuri”, a mai preciat Sorin Cîmpeanu.

Peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu Covid-19, la o săptămână de la începerea noului an școlar. 795 de clase au în prezent activitatea fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate. În total, peste 17.000 de elevi vor face ore online, potrivit datelor raportate vinerea trecută. Infectările din prezent nu au nicio legătură cu școala, ci sunt rezultatul activităților din ultimele săptămâni ale vacanței copiilor.

C.R.

 

Articole asemănătoare

Mircea Eliade

Postat de - 13 martie, 2021 0
FacebookTwitter“Jocul singur păstrează instinctul realităţii, trăieşte şi se mişcă în realitate. Toate celelalte dogme, morale sau imorale, sunt ţesute în…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *