În județul Vâlcea au fost confirmate 5.376 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2

398 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 5.376 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 186  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 43 sunt  asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 129  au forme medii și 14 sunt internate în secția ATI.

La momentul actual, în județ, sunt 51 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 15 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.103  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 24.988 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize au fost recoltate în regim screening și contra cost un număr de 17.127 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 92  de decizii de izolare și 95  de decizii de carantină, în prezent, 990 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 718 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *