Ziua Curățeniei

248 0

23 Septembrie

Astăzi,  în toată lumea se  sărbătorește ”Ziua Curățeniei”. Nu e doar o zi destinată curățeniei mediului, e o zi în care se dorește a trezi conștiința și reaminti faptul că protejarea mediului trebuie să devină un stil de viață, o deprindere și nu e nevoie de zi specială sau eveniment organizat pentru a face curat.

Ziua Mondiala a curățeniei a fost stabilită de către Organizația Națiunilor Unite în parteneriat cu Clean Up the World în anul 1983. Scopul primei campanii de informare de atunci a fost să îndemne scocietatea să curețe, să îmbunătățească și să protejeze mediul. Pe parcursul anilor, în perioada zilei internaționale a curățeniei sunt organizate acțiuni de curățare a anumitor zone, plantare de arbori, precum și campanii de promovare și informare a protecției mediului înconjurător.

Au loc campanii de informare asupra efectelor pe care le au deşeurile asupra apelor şi solului, proiecte de reciclare a plasticului, metalelor sau hârtiei, încercându-se producerea unei schimbări vizibile într-o singură zi.

 

Corina Enache

 

Articole asemănătoare

Ce facem cu căpușele?

Postat de - 15 iulie, 2021 0
FacebookTwitterSubiecte de sezon Numărul persoanelor mușcate de căpușe este în creștere. Medicii spun că oamenii trebuie să fie foarte atenți,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *