Ziua Curățeniei

345 0

23 Septembrie

Astăzi,  în toată lumea se  sărbătorește ”Ziua Curățeniei”. Nu e doar o zi destinată curățeniei mediului, e o zi în care se dorește a trezi conștiința și reaminti faptul că protejarea mediului trebuie să devină un stil de viață, o deprindere și nu e nevoie de zi specială sau eveniment organizat pentru a face curat.

Ziua Mondiala a curățeniei a fost stabilită de către Organizația Națiunilor Unite în parteneriat cu Clean Up the World în anul 1983. Scopul primei campanii de informare de atunci a fost să îndemne scocietatea să curețe, să îmbunătățească și să protejeze mediul. Pe parcursul anilor, în perioada zilei internaționale a curățeniei sunt organizate acțiuni de curățare a anumitor zone, plantare de arbori, precum și campanii de promovare și informare a protecției mediului înconjurător.

Au loc campanii de informare asupra efectelor pe care le au deşeurile asupra apelor şi solului, proiecte de reciclare a plasticului, metalelor sau hârtiei, încercându-se producerea unei schimbări vizibile într-o singură zi.

 

Corina Enache

 

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 13 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT COMUNICAT DE PRESĂ   Prin Hotărârea nr. 31 a Comitetului…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *