50 de lei lunar pentru pentru copiii care fac sport de performanță

127 0

Luni, Senatul a adoptat o propunere legislativă de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000, prin care, copiii şi juniorii legitimaţi la cluburi sportive, care se pregătesc pentru competiţii oficiale, vor primi lunar un tichet valoric de 50 lei pentru acoperirea unor cheltuieli necesare practicării sportului de performanţă.

Propunerea legislativă prevede că juniorii şi copiii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat, pentru a participa la competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale, sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice denumit „tichet de sportiv”. Acestea vin ca un stimulant financiar ;I ideea a apar’inut celor de la PSD.

Valoarea tichetelor de sportiv, a fost redusă de la 150 lei, cât era prevăzut de iniţiatori în proiectul de act normativ, la 50 lei

Fiecare sportiv are dreptul la un singur tichet pe lună, tipărit pe hârtie, perioada de valabilitate fiind de un an de la data emiterii.

O altă propunere legislativă, iniţiată tot de parlamentari PSD, adoptată luni de oferă Ministerului Tineretului şi Sportului posibilitatea de a organiza Săptămâna Mişcării în România prin direcţiile judeţene pentru tineret şi sport, cluburile sportive, complexuri sportive naţionale şi casele de cultură ale studenţilor.

Al treilea proiect adoptat luni, în unanimitate, care modifică Legea educaţiei fizice şi sportului 69/2000, iniţiat de un grup de parlamentari PNL, prevede că federaţiile sportive naţionale, care primesc finanţare de la bugetul de stat prin intermediul Ministerul Tineretului şi Sportului, au obligaţia să deţină o pagina proprie de internet pe care să poată fi vizualizate statutul federaţiei şi altor acte constitutive, structura organizatorică, conducerea federaţiei, bugetul, programele şi strategiile proprii, regulamentele, lista cluburilor sportive afiliate, precum şi alte materiale de interes public.

Toate cele trei propuneri legislative vor fi dezbătute de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *