Laurențiu Cazan, deputat PNL: Un miliard de lei de la Guvern către autoritățile locale. Banii, acordați oricui a avut nevoie

288 0

 

Deputatul liberal Laurențiu Nicolae Cazan a salutat acordarea, de către guvernul Cîțu, în ultimele zile de mandat, a sumei de un milliard de lei pentru administrațiile locale aflate în nevoie. Acesta spune că banii au fost trimiși fără a se tine cont de culoarea politică a solicitanților, însă, ca în orice guvernare, există întotdeauna voci care susțin contrariul, mai ales pe fondul tensiunilor politice din ultima perioadă. 

“Guvernul a alocat 1 miliard de lei autorităților locale care au nevoie urgentă de bani pentru a depăși această perioadă și pentru a face investiții

  În total, 2.756 de administrații locale din România au primit sprijin. Nu s-a ținut cont de culoarea politică a primarilor. Banii au mers către toate cele 41 de județe ale țării. 

  Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru: serviciile de asistență socială și de protecție a copiilor, finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și cheltuieli urgente ale autorităților publice locale. Este clar că în pragul iernii anumite autorități au nevoie de sprijinul guvernului și au fost făcute alocările necesare.”

Imediat, liderii partidelor care au votat moțiunea, s-au repezit cu acuze, dealtfel, de așteptat, afirmând că primăriile conduse de useriști sau pesediști nu ar fi primit bani. 

“Vedem că frăția PSD-USR continuă și după ce au dat jos Guvernul. Ne întrebăm dacă vor veni și cu o propunere comună de prim-ministru.

  E ciudat să vedem că domnul Barna vrea ca primarii USR să primească bani. În urmă cu câteva săptămâni, acesta considera că toți primarii din România sunt niște hoți și se punea de-a curmezișul programului Anghel Saligny, cel mai amplu program de dezvoltare pentru comunitățile locale, care se va desfășura în următorii şapte ani și va avea un buget de aproximativ 50 de miliarde de lei. Cu fondurile oferite de Guvern vor fi construite rețele de apă și canalizare și vor fi asfaltate drumuri, adică proiecte esențiale pentru localități.”

K.R. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *