Băile cu bicarbonat de sodiu

648 0

Bicarbonatul de sodiu este uşor de găsit în comerţ şi este foarte economic. Cu bicarbonat de sodiu putem ameliora sau vindeca o mulţime de afecţiuni.

Utilizată extern, sub formă de băi, această sare alcalină, pe care o putem achiziţiona din comerţ, poate reprezenta un excelent tratament natural pentru dureri musculare, oboseală, picioare umflate şi nu numai.

Dureri musculare

Dacă tocmai aţi ieşit din sala de gimnastică sau de pe terenul de sport şi resimţiţi dureri în aproape tot corpul, ideală ar fi o baie caldă, cu adaos de bicarbonat de sodiu.

Durerile musculare fie îşi au originea într-o infecţie virală (gripă, hepatită), fie sunt consecinţa unui efort fizic.

În cele mai multe cazuri, apar la 12-48 de ore după efort şi dispar de la sine, după câteva zile.

După o baie cu bicarbonat, astfel de dureri vor fi o amintire neplăcută. Umpleţi cada cu apă călduţă şi adăugaţi şase  linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecaţi bine şi staţi în apă timp de un sfert de oră, bucurându-vă de efectul ei relaxant şi revigorant.

Oboseală şi nervozitate

Bicarbonatul de sodiu funcţionează foarte bine ca sare de baie pentru destindere, favorizând relaxarea şi calmând toate tensiunile corpului.

Diluaţi aproximativ şapte linguri de bicarbonat în apa de baie fierbinte sau călduţă. Staţi în apă maxim 15-20 de minute şi relaxaţi-vă. Efectele vă vor surprinde.

Dacă aveţi probleme cu circulaţia (de origine venoasă), baia nu trebuie să dureze prea mult. În acest caz, imediat dpă baie, treceţi un jet de apă rece pe picioare, urcând până la coapse , dacă puteţi suporta.

Eczeme

Efectul calmant al bicarbonatului combate mâncărimile, ameliorând rapid astfel de afecţiuni.

Umpleţi cada cu apă caldă şi adăugaţi jumătate de pahar bicarbonat de sodiu. Amestecaţi bine şi staţi în apă timp de 20 de minute.

Într-un bol, amestecaţi o linguriţă de bicarbonat cu puţină apă, până ce obţineţi un preparat păstos, pe care îl veţi aplica pe zonele afectate. Lăsaţi să acţioneze aproximativ 20 de minute. Reluaţi aplicarea  până la o ameliorare sensibilă.

Picioare umflate

Într-un litru de apă la temperatura camerei adăugaţi două linguriţe de bicarbonat şi o linguriţă de sare grunjoasă. Staţi cu picioarele în această soluţie timp de 15 -20 minute. Repetaţi  timp de o săptămână, pentru efecte vizibile.

Transpiraţia picioarelor

Puneţi un pahar de oţet şi o lingură de bicarbonat de sodiu în doi litri de apă caldă. Băile se fac seara, de două ori pe săptămână.

Respiraţie proaspătă

Pentru o respiraţie proaspătă, faceţi zilnic o baie de gură, cu un pahar de apă în care dizolvaţi o linguriţă de bicarbonat.

Prevenirea cariilor

Pentru prevenirea apariţiei cariilor, după ce v-aţi spălat bine pe dinţi, clătiţi-vă (zilnic) gura cu un amestec de apă călduţă (un pahar) şi bicarbonat de sodiu (o linguriţă). Clătiţi apoi gura cu apă curată.

Mihaela Iliescu

 

Cum puteţi curăţa rosturile de la gresie şi faianţă cu ajutorul unor ingrediente simple, fără să inhalaţi substanţe toxice

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *