Jandarmii vâlceni vor fi la datorie în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului

300 0

În acest sfârșit de săptămână, peste 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea vor acționa atât independent cât și în cadrul în dispozitivul integrat de menținere a ordinii publice din zona de competență, având ca misiune principală protejarea persoanelor și prevenirea oricăror incidente care care ar putea afecta ordinea și liniștea publică.

Jandarmii vor fi prezenți alături de polițiști, atât în mediul urban, în zonele aglomerate, parcuri, zone de agrement, cât și în mediul rural, unde vor avea loc manifestări religioase și activități cultural-artistice, acționând pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional.

În perioada 12-15.08.2022, Jandarmeria Vâlcea va asigura măsurile de ordine si siguranță publică în cooperare cu polițiști, pompieri și polițiști locali, la manifestările cultural-artistice organizate pe raza de competență teritorială, astfel:

-Festivalul Florile Govorei – ediția 52

-Bâlciul Tradițional de Sfânta Maria – organizat în comuna Costești

-Ziua comunei Păușești-Măglași

-Bâlciul Anual de Sfânta Maria – organizat în comuna Pesceana

-Ziua comunei Drăgoești

-Festivalul Urcai Dealul la Măciuca

-Bâlciul Anual de Sfânta Maria și Ziua comunei Grădiștea

De asemenea, jandarmii vâlceni vor asigura măsurile de ordine publică la o serie de manifestări religioase organizate cu ocazia sărbătoririi „Adormirii Maicii Domnului” în localitățile Băile Govora, Costești și Horezu.

Totodată, în această perioadă vor continua alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, acțiunile de informare pe linia prevenirii faptelor care aduc atingere normelor de conviețuire socială, consumului/traficului de substanțe interzise, respectării regulilor minime de autoprotecție pentru petrecerea unei minivacanțe în siguranță.

Pentru ca acest sfârșit de săptămână prelungit să fie unul fără incidente, Jandarmeria Vâlcea recomandă cetățenilor:

– să respecte indicațiile forțelor de ordine și măsurile stabilite de organizatorii evenimentelor;

– să manifeste atenție în ceea ce privește asigurarea bunurilor personale;

– să supravegheze copiii care se pot rătăci în zonele aglomerate;

– să manifeste un comportament decent în conformitate cu normele de conviețuire socială;

– în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmi sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Având convingerea că toate aceste recomandări vor fi respectate, nu ne rămâne decât să vă dorim o minivacanță reușită!

Articole asemănătoare

Infracțiuni la regimul rutier

Postat de - 16 martie, 2021 0
FacebookTwitterÎn acest sfârșit de săptămână polițiștii rutieri vâlceni au acționat pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *