Medicii avertizează cu privire la o combinație de medicamente pe care mii de bolnavi COVID le iau fără consult: Puteți muri de la ele

99 0

ATENȚIE!

Potrivit Digi 24, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la medicamentele pe care bolnavii de COVID le iau singuri acasă, fără un consult medical, doar în baza unor rețete care circulă pe internet. „Mii de oameni iau acum o combinație mortală de medicamente”, avertizează ei.

Aceștia avertizează că oamenii NU trebuie să se trateze singuri, acasă, după rețete „faimoase” pe care le găsesc pe internet.

Medicii atrag atenția asupra combinației de medicamente care poate deveni mortală și care este luată de mii de oameni din România, fără ca aceștia să întrebe medicul cu privire la efecte.

„Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină. Puteți să muriți din cauza acestui tratament dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical”, se arată într-o postare pe pagina RO-Vaccinare.

Medicii explică de ce aceste combinații de medicamente sunt periculoase, conform protocoalelor medicale.

„Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina – https://www.webmd.com/…/det…/list-interaction-medication.

Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială.

Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase.

K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *