”Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Dragoș Câmpan, la Teatrul Anton Pann

762 0

Teatrul Anton Pann vă propune o comedie pe cinste – ”Cerere în căsătorie”, spectacol în care va juca și Anca Dinicu, actrița care a dat viață personajului Gina Felea. Anca Dinicu este o actriță de succes care s-a făcut atât de ușor remarcată datorită personajului creat de Mihai Bendeac, Gina Felea, din serialul „Băieți de oraș”, care a fost difuzat pe Antena 1. Chiar dacă a jucat în numeroase piese de teatru cu roluri și în cinematografie, personajul Gina Felea a consacrat-o. Acum este actrița Teatrului Anton Pann și va juca în ”Cerere în căsătorie” spectacol în care va interpreta rolul Natașei. Încă de la început facem precizare că ținând cont de rata incidenței și Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, accesul în sala de spectacole se face pe baza certificatul de vaccinare sau dovada că ați trecut prin boală în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Subiectul spectacolului ”Cerere în căsătorie” este despre cum se începea o relație acum mai bine de un secol. Mai exact spus, despre cum se făcea o cerere în căsătorie și, mai ales, despre ce ”dezastru” se putea întâmpla dacă pretendentul se abătea ușor de la subiect. Premiera acestui spectacol a avut loc pe 7 martie 2021. Din cauza pandemiei, situație cu care ne confruntăm și în momentul de față, piesa a avut doar câteva reprezentații, de aceea invitația Teatrului Anton Pann este de a veni și a vă bucura și de acest spectacol.

”Cerere în căsătorie”, scrisă în 1889, este una din primele comedii cehoviene. Tânărul moșier Lomov, 35 de ani, anxios, ipohondru și foarte nepriceput în treburile gospodărești, crescut de o mătușă bogată și foarte autoritară, moștenește întreaga avere după moarte acesteia. Văzând că nu poate să-și poarte de grijă și problemele pe care le are îl depășesc, hotărăște să se însoare cu Natașa. Îmbrăcat festiv se duce la tatăl ei, Ciubocov, să o ceară de soție, acesta omițând să-și informeze fiica despre adevărata intenție a vecinului. Rămas singur cu fata, pretendentul se încurcă în vorbe și o face pe tânără să creadă că scopul vizitei este o ceartă din vechime pentru un teren.  Până la urmă veți descoperi dacă povestea lor se va încheia cu o căsătorie sau nu.

Distribuția: Tudor Andronic- Lomov; Anca Dinicu – Natașa; Kostas Mincu – Ciubocov, Regia și scenografia, Dragoș Câmpan.

”Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, spectacol al teatrului Anton Pann care s-a jucat cu o sala plina si s-a bucurat de aplauzele dumneavoastră.

Vă recomandăm cu drag să mergeți la acest spectacol care pentru noi a reprezentat o adevarat “ gură de aer”, un prilej minunat de a uita de grijile de zi cu zi.

 

Poftiți la teatru, aceasta este invitația Teatrului Anton Pann. (Sursa: Daniela Ștefănescu PR Teatrul Anton Pann)

  

Corina Enache

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *