29 noiembrie, zi liberă

449 0

Ministerul Muncii a iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern prin care ziua de luni, 29 noiembrie, să fie liberă, potrivit unui anunţ al instituţiei,.

Decizia a fost luată având în vedere că 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii, iar, în acest an, ele pică în zilele de marţi şi miercuri. 30 noiembrie este ziua Sf. Andrei, ocrotitorul României, iar 1 decembrie se sărbătorește oricum stand acasă.

„Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, a arătat ministerul de resort. Astfel, cu sâmbătă, 27 și duminică, 28 noiembrie, plus celelalte trei zile libere, în continuarea lor,  mulți români ar putea avea parte de o mica vacanță.

Proiectul urmează să fie discutat în următoarea şedinţă de Guvern.
Garantat, de aceste zile libere se bucură bugetarii. În mediul privat, prea puțini sunt cei care acordă zile libere angajaților, însă, există și asemenea situații fericite.
Poate, aleșii neamului ar putea veni cu o initiativă prin care și mediul privat să se bucure de respectarea a măcar câteva din sărbătorile legale importante ale românilor. Pentru mulți, a doua zi de Paste și de Crăciun, Ajunul Crăciunului, Adormirea Maicii Domnului, 1 Decembrie sau Sfântul Andrei nu aduc decât mâhnirea că trebuie să trudească pentru alții, sau pentru ca alții să bântuie prin magazinele deschise,  pentru mofturi.

 

Articole asemănătoare

Mircea Eliade

Postat de - 13 martie, 2021 0
FacebookTwitter“Jocul singur păstrează instinctul realităţii, trăieşte şi se mişcă în realitate. Toate celelalte dogme, morale sau imorale, sunt ţesute în…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *