Noua conducere a Parlamentului, aproape gata

310 0

Majoritatea politică a Parlamentului s-a modificat în urma alcătuirii unei noi coaliţii de guvernare: PNL-PSD-UDMR.

Plenul Senatului s-a reunit marţi, de la ora 12,00, pentru revocarea preşedintelui Senatului, Anca Dragu, de la USR. Şedinţa de plen în care a fost votată Anca Dragu a fost condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu (PNL).

Liberala a spus că că ar fi fost „elegant” ca Anca Dragu să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, în urma schimbării majorităţii parlamentare. Liberalii vehiculau numele lui Florin Cîțu pentru Senat, iar useriștii au fost așteptați să facă și ei o propunere.

Revocarea, solicitată de noua majoritate PNL-PSD-UDMR, s-a făcut prin vot secret, cu cartele. Au fost înregistrate 82 de voturi ‘pentru’, 24 ‘împotrivă’ (USR) şi 9 abţineri (AUR).

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor, fiind propus pentru această funcţie de grupul parlamentar al PSD. El a obţinut 217 voturi pentru și 77 împotrivă. Pentru această funcţie a mai candidat din partea grupului USR şi Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei, însă aceasta a obţinut doar 77 voturi favorabile şi 217 împotrivă. Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Funcţia de preşedinte al Camerei rămăsese vacantă din 18 octombrie, după demisia lui Ludovic Orban.

K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *