Cea mai frumoasă fată a Râmnicului, Theea Medeea, joacă în serialul spaniol „Los Protegidos”

616 0

În urmă cu mai multe luni scriam despre Theea Medeea Ștefănoiu, o fată incredibil de frumoasă și talentată, născută în Râmnicu Vâlcea, crescută aici, pe malul Oltului. Un copil pe cât de frumos, pe atât de bun, de sensibil și ambițios.
După terminarea liceului, fata a plecat în Spania, pentru a își croi o soartă mai bună și a se lupta acolo cu altfel de încercări ale vieții decât a avut parte aici, împreună cu mama, verișorii, bunicii, câinele iubit.A lăsat în urmă amintiri frumoase, dar și tristeți, a pierdut oameni dragi.
Pentru a se putea întreține și a-și construi un vis în Spania, a muncit zi de zi, a mers la școală, studiind Artele spectacolului, la Central de Cine. A studiat timp de 4 ani cinematografie și teatru, a participat in 2 scurtmetraje și o piesa de teatru. Între timp, a ajutat-o și mama sa, care a urmat-o acolo special pentru a o putea susține.

Medeea nu a plecat în Spania neapărat cu gândul de a face carieră în teatru sau film: “Nu știu momentul exact in care am ales profesia, probabil profesia m-a ales pe mine. Totul a început acum 6 ani. Eram in ultimele luni de liceu, focusată pe a termina anul cu brio, a aproba examenul de bacalaureat și a continua studiile in domeniul pe care îl alesesem: contabilitatea. Când îți asculti instinctul și reușești să obții echilibrul între minte, corp și suflet, atunci știi că ai ales bine, iar eu eram departe de a fi mulțumită cu viitorul care mă aștepta. Actoria nu a fost visul meu de mică, nici nu am avut un model de urmat, nici nu am un actor in familie de la care m-as fi putut inspira, dar era in interiorul meu, așteptând sa fiu pusă sub presiunea de a alege intre evident și nebunesc. Și așa am decis sa îmi fac bagajele, sa plec in Spania și sa îmi încep călătoria vieții. Încercări au fost multe, încercări pe care le-ar putea înțelege doar cineva care trăiește printre străini. Începuturile au fost, sunt și vor fi întotdeauna înfricoșătoare, ești nevoit sa rupi o parte din tine și sa ii faci loc celei noi. O persoană nouă, intr-o țară nouă, o limbă diferită și cel mai important, mentalități diferite. Frica de eșec, oboseala, dezamagirea, momentele in care îți pierzi speranța, dorul de casă, de familie și de esența ta și-au spus cuvântul in repetate rânduri, dar atunci când ai un vis pentru care sa lupți și știi că in țara in care te-ai născut ai mai putine șanse de a-l împlini, nu îți rămâne altceva decât sa continui sa lupți“.

La 25 de ani, tânăra actriță își dorește să studieze și psihologia. Cu ajutorul artei am reușit sa înțeleg anumite tipuri de personalitate, sa îmi dezvolt empatia fată de necunoscut și neînțeles pentru a nu îmi judeca niciodată personajul pe care îl interpretez, iar acest lucru m-a ajutat la dezvoltarea personală și a relațiilor cu cei din jur. Dacă nu alegi ceea ce da sens vieții tale, o sa simți frustrare toată viața. Cu timpul, aceasta o sa devină din ce in ce mai mică, o sa te obișnuiești rutinei și o sa pară ca a dispărut, dar ea doar este ascunsa intr-un colț întunecat. Nimeni nu o sa creadă in tine așa cum crezi tu”, ne povestește ea.  Medeea a învățat spaniola la perfecție, dealtfel, ea, aici a fost o elevă de notă 10. Latura sa caritabilă, frumoasă, se dezvăluie și acolo, celor cu care ea interacționează, pentru că, de câte ori poate, și cât poate,ajută semenii cu mai puțină dare de mână, deoarece știe foarte bine ce înseamnă să drămuiești.
Atelierele cu scenete filmate au deprins-o cu, ceea ce, o așteaptă mai târziu; probabil, o carieră în seriale și, poate, filme artistice. Frumusețea ei îmbogățește, efectiv, cadrul nou, în care deja trăiește de câțiva ani buni. Radiază în jur, cu zâmbetul ei luminos, cu glasul delicat, cu ochii săi vii, în care se oglindește o întreagă lume.
Este imposibil să scape neobservată.
ȘI a fost observată. Theea a participat la filmări pentru premiera noului serial TV „Los Protegidos”, iar numele său de scenă este Medeea Morati.

Los Protegidos este un serial spaniol de televiziune fantastic creat de Darío Madrona și Ruth García, difuzat inițial pe Antena 3 din 2010 până în 2012. Intriga urmărește povestea „familiei” Castillo Rey, un grup de oameni care de fapt nu sunt înrudiți între ei, dar care trebuie să se prezinte așa, deoarece au un secret: copiii au puteri speciale și esunt urmați de un alt grup de oameni.

Continuarea serialului, Los protegidos: El regreso, a avut  premiera pe 19 septembrie 2021.

Mult succes mai departe, Medeea! Sperăm ca marii cineaști să te remarce și să te aducă încele mai de succes pelicule cinematografice.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *