Loverboys, proxeneți, femei amenințate și bătute și percheziții cu mascați, în trei județe

245 0

Ca în filmele cu mafioți ruși. Femei bătute, amenințate cu moartea, silite să se prostitueze, proxeneți care profită după ele și se sparg în figuri turând mașini de lux sau sport pe străzi, terorizând populația noaptea, cu fițe și figuri prin cazinouri, probabil. Pe la păcănele, spun cei de la DIICOT.

Miercuri, 24 noiembrie, procurorii din cadrul DIICOT ST Pitești,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti au efectuat 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Vâlcea şi Mureş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Potrivit comunicatului celor de la DIICOT, în perioada 2020-2021, un număr de 6 suspecți, au recrutat, prin metoda “loverboy”, opt persoane de sex feminin, pe care le-au constrâns să practice prostituția pe raza municipiilor Târgu Mureș, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reţinând sumele de bani obținute de către persoanele vătămate, din activitatea de prostituție.

În activitatea infracțională, suspecții au transportat persoanele vătămate în diverse orașe din România, le-au cazat în moteluri sau apartamente închiriate, iar ulterior au postat anunțuri în vederea atragerii de clienți.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit că, membrii grupului au supravegheat atent persoanele vătămate, le-au restrâns libertatea de mișcare și au folosit amenințări și violența fizică pentru a le constrânge să practice prostituția.

Persoanele vătămate erau lovite cu pumnii și cu picioarele, amenințate cu moartea și cu săvârșirea unor infracțiuni îndreptate asupra copiilor minori, fiind amenințate cu divulgarea către terțe persoane a faptului că acestea se prostituează.

Lux și huzur, pe posteriorul amărâtelor terorizate

Din banii obținuţi din activitatea infracțională, membrii grupului și-au achiziționat autoturisme de lux iar importante sume de bani le-au pierdut în sălile de jocuri de noroc.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr 26 de  persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul IJJ Argeş, Vâlcea şi Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operațiuni Speciale.

“Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, adaugă cei de la DIICOT.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *