Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, în vizită de prezentare la Patriarhia Română

708 0

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în ziua de miercuri, 24 noiembrie 2021, la Reşedinţa Patriarhală, în vizită de prezentare, pe Excelenţa Sa Domnul Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România.  Informația vine de la Sectorul relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe. 

 

Domnul ambasador a mulțumit pentru onoarea de a fi primit și a apreciat rolul activ al Bisericii Ortodoxe Române în societatea actuală, ca partener important de dialog şi cooperare practică.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al Republicii Federale Germania la București și i-a dorit succes în desfășurarea misiunii diplomatice în România.

În continuare, Patriarhul României a menţionat beneficiile cooperării în domeniul academic, prin sprijinul acordat de Bisericile din Germania studenţilor ortodocşi români. În acest sens, Preafericirea Sa a exprimat speranța că relațiile bune româno-germane vor contribui la cooperarea reciproc avantajoasă. De asemenea, a fost subliniată importanţa educaţiei şi a bunei informări în domeniul protejării mediului înconjurător, dar şi a promovării unor proiecte în domeniul asistenţei copiilor şi a tinerilor aflaţi în dificultate, precum şi a persoanelor vârstnice vulnerabile.

Domnul ambasador a reliefat disponibilitatea ţării sale de a coopera cu Biserica Ortodoxă Română, prin împărtăşirea experienţei în aceste domenii, inclusiv în ceea ce priveşte diferitele provocări cauzate de contextul pandemic actual.

Patriarhul României a apreciat că, în perioada actuală dificilă a pandemiei, este necesară o mai bună informare şi sprijin acordat cetăţenilor din partea autorităților, prin promovarea mai multor mijloace medicale de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *