Şcoala Gimnazială Nr. 10, din Râmnicu Vâlcea a derulat un program dedicat Zilei Naționale 

982 0

Ziua Națională a României, aniversată în data de 1 Decembrie, este un moment de readucere în memoria colectivă a luptei de veacuri a românilor pentru unitatea și integritatea națională. 

Iar Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul României este părintele creștinismului românesc., Apostolul românilor. 

Cu această ocazie, cei de la  Şcoala Gimnazială Nr. 10 a derulat, în perioada 22-25 noiembrie 2021, proiectul extracurricular „La mulți ani, România.  

Copiii au fost provocați să realizeze desene și obiecte artizanale cu tematică națională: tricolorul, harta României, simbolurile tradiționale românești, inimi, portul popular. Aceștia au fost deosebit de încântați de provocare și au răspuns plini de entuziasm. Numele voievozilor români au fost înscrise în harta țării, iar o bună parte din copii și  din cadrele didactice au venit la școală îmbrăcați în ii. 

În altă ordine de idei, Școala Gimnazială nr. 10 Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea este partener în proiectul „PAC – Părinți aproape de copii”. 

Grupul țintă vizat în cadrul proiectului este format de 270 de copii/elevi din șase școli din județul Vâlcea – Școala Gimnazială nr. 10, Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială nr. 5, Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială nr. 13 Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială I. Gh. Duca, Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială Valea Mare-Băbeni, Școala Gimnazială Frâncești, cu părinții plecați în străinătate, cu vârsta cuprinsă între 3-14 ani, dintre care – suplimentar, o parte au și alte riscuri de vulnerabilitate (rromi, rural, dizabilități), împreună cu cei 270 de părinți/tutori.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *