„Semne Identitare” serie de evenimente culturale dedicate Zilei Naționale a României

402 0

„În continuarea unei tradiții deja stabilite, Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România și partenerii săi organizează în data de 1 Decembrie o serie de evenimente culturale în cinstea Zilei Naționale a României.

Astfel, în Galeria Cozia Pasaj 2, la ora 13:00 va avea loc vernisajul Salonului Anual al Fotoclubului „Floarea de Colț”, organizat de membrii fotoclubului în parteneriat cu Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România și cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

La ora 14:00, în Galeria Cozia Pasaj 1, va fi vernisată expoziția de grup a artiștilor profesioniști, organizată de Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și intitulată, după cum ne-am obișnuit, „SEMNE IDENTITARE”. Această expoziție ocupă de asemenea și spațiul expozițional al Galeriei Artex.

Pe simeze veți putea admira lucrările a 37 de artiști profesioniști, membrii ai filialei și invitații lor din țară, fiecare ilustrând într-o mare varietate de stiluri și interpretări personale ideile de unitate și identitate națională a românilor:

Radu Aftenie*Cristina Bacicu Botez*Ion Cândea*Cristina Cercelaru*

Ion Cornea*Corina Croitoru*Daniela Deaconu*Mara Diaconu*

Gheorghe Dican*Corneliu Drăgan Târgoviște*Eugen Dornescu*

Sorin Dumitrescu Mihăești*Marcel Duțu*Andreea Petrișor Hereșanu* 

Irina Ionelia Ionescu*Mihail Ionescu*Ion Mielcioiu Boștină*

Constantin Stan Neacșu*Ion Pantilie*Sergiu Plop*Cătălin Petrică Podoleanu*

Georgiana Poenaru Rădău*Ecaterina Popa*Olga Popescu*Silviu Preda*

Daniel Preduț*Ștefania Prujoiu*Sergiu Săliște*Aurelia Sanda

*Claudiu Schiteanu*Theodora Scurtu*Cristian Sima*Daniel Stancu*

Ramona Șlug*Angela Tomaselli*Mălina Turmacu*Alexandra Elena Ungureanu*

Petru Vasîi*Petti Velici*

Acestora li se adaugă în calitate de invitați copiii de la Cercul de Pictură al Parohiei Ortodoxe „Sf.Mihail și Gavriil” din comuna Sălătrucel, profesor îndrumător Aurora Filigean.

Iar la ora 14:30, în Galeria Artex va urma festivitatea de premiere a celor 20 de tineri câștigători ai concursului de pictură organizat de Asociația Pro Valores în parteneriat cu Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, purtând de asemenea titlul „SEMNE IDENTITARE”, precum și deschiderea unei mici expoziții cu lucrările acestora.” (Sursa: Gabriela Popescu – Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România)

Asteptăm cu mare interes și plăcere acest eveniment devenit tradiție care va veni, cu siguranță, cu noi surprize create de artiști vizuali de marcă.

 

Corina Enache

Articole asemănătoare

Take, Ianke și Cadîr

Postat de - 26 octombrie, 2021 0
FacebookTwitterTeatrul municipal “ariel”  TAKE, IANKE și CADÎR duminică, 31 octombrie 2021 ora 18:00 la Cinema „Geo Saizescu” de VICTOR ION…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *