Andrei Gheorghiu la întâlnirea controversată cu ambasadorul Rusiei: “Nu am intrat în discuţiile delicate, ci m-am axat exclusiv pe tema invitaţiei“

1520 0

Mai mulţi primari şi viceprimari din toată ţara s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Kuzmin, care, în contextul tensiunilor de la graniţa Ucrainei, i-a chemat pentru a le vorbi despre „cooperare bilaterală”. ȘI, ceva politici.

Omul lui Putin le-a cerut, între altele, edililor români să trateze „în mod critic acuzaţiile mincinoase” ale jurnaliştilor la adresa Rusiei, deși ar fi trebuit să evite asemenea subiecte delicate. Din păcate, a reușit să arunce asupra lucrurilor o umbra de îndoială, dar, să sperăm că lucrurile se vor rezuma la o colaborare fructuoasă.

Ce se întâmplă e greu de trecut cu vederea. „Faptul că li se recomandă primarilor cum să citească presa, cum să citească ştirile, cum să nu ia în calcul o serie întreagă de realităţi, mie îmi arată că acolo e ceva în neregulă. De ce acest sentiment de neregulă nu l-au avut şi primarii noştri? Asta este marea întrebare”, a comentat Iulian Fota, directorul Institutului Diplomatic Român.

Viceprimar USR din Râmnicu-Vâlcea, Andrei Gheorghiu a participat la acea întâlnire, dar are o explicație, pe care a povestit-o colegilor de la publicația Adevărul. Acesta a tratat întâlnirea drept una exclusiv de cooperare economică, fiind delegat.

„Am participat şi eu, cum am participat la mai multe întâlniri, la diverse ambasade: Austria, Italia… Am primit o invitaţie şi la Ambasada Rusiei şi m-am dus să prezint ce m-a interesat pe mine: oferta investiţională din punct de vedere turistic pentru zona Râmnicului şi pentru zona adiacentă, pentru că vrem să facem o Organizaţie de Management al Destinaţiei (OMD), prin care să atragem cât mai mulţi turişti, de peste tot din lume“, a specificat el.

Din fericire, Gheorghiu a fost rational și de bună credință și s-a abținut de la discuțiile privind partea cu tensiunile și cu perceperea Rusiei de către restul omenirii, în actualul context geo-politic.  „Motivul invitaţiei, cum au fost toate celelalte invitaţii de la alte ambasade, a fost de cooperare economică. Din păcate, acolo s-au discutat şi alte teme geo-politice care, pe mine, nu m-au interesat. Noi, eu cel puţin, n-am intrat în discuţiile acestea, ci pur şi simplu m-am axat pe ceea ce era tema invitaţiei şi atât“.
Well done, Andrei!

K.R.

Articole asemănătoare

Un succes al României

Postat de - 12 decembrie, 2024 0
FacebookTwitterAstăzi, 12 decembrie 2024, la Consiliul Justiției și Afaceri Interne al Uniunii Europene s-a votat în unanimitate acceptarea României în…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *