Doi tineri vâlceni au fost amenințați că ar putea fi împușcați de către un cabanier nervos de la Rânca

668 0

Hal de turism!

Luni, Rânca, o zi liniștită, fără aglomerația și vacarmul specifice weekend-ului.
Zăpada este ca în povești, drumarii și-au făcut treaba, se poate ajunge până în localitate cu o mașină fără pretenții, dar cu riscurile pe care și le asumă fiecare. Aici poate ninge oricând, viscolul poate face ravagii, la fel și gerul.

Doi tineri râmniceni, îndrăgostiți și-au propus să sărbătorească ziua ei la zăpada pe care o iubesc foarte mult. Au optat pentru Rânca, din nefericire. Au ajuns după amiază, s-au plimbat liniștiți, jucându-se cu zăpadă, ca toți tinerii.
La un moment dat, au luat la pas străduțele, admirând peisajul căruia zăpada imaculată și bogată îi conferă o frumusețe aparte. Au ajuns undeva, în preajma unei căbănuțe numite Bradul, chichotind și jucându-se cu bulgări de zăpadă. La un moment dat, dintr-o curte învecinată a țâșnit un cetățean foarte agitat, probabil cabanier sau proprietar, care i-a înjurat, le-a vorbit porcos și care le-a spus că dacă nu dispar imediat de acolo, se duce după pușcă.
Glumă, amenințare, sau ce-o fi fost, dar să-i tratezi pe niște tineri turiști speriați de moarte, cu atâta ostilitate și nechibzuință, ni se pare un scenariu horror și condamnabil.
Așadar, dragi vâlceni, aveți grijă când, unde ajungeți și cu cine aveți de-a face, că cu unii oameni nu se poate trata omenește, mai ales când nu sunt martori!

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *