După 32 de ani de la Revoluție, fără condamnări, fără pedepse și fără Legea Lustrației

775 0

Aniversare mai mult decât amară

După aproape 32 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, definitiv, să ceară Parchetului General să refacă actul de acuzare, după ce a exclus mai multe probe.Nu există condamnări, nu a primit nimeni pedepse, Legea Lustrației a rămas doar un vis frumos, iar în manualele de istorie , evenimentul este trecut la “diverse”.

În 10 noiembrie, ÎCCJ a decis restituirea la Parchetul Militar a dosarului Revoluţiei în care fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni contra umanităţii. Decizia instanţei este definitivă.

Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi generalul (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi în acest dosar de săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

Ion Iliescu nu s-a prezentat la niciun termen al procesului. Potrivit celor de la Digi 24, România a fost condamnată în mod repetat la CEDO pentru că nu a soluționat acest dosar.

Iar tinerii de azi află despre evenimentele din 1989 doar din manualele de istorie sau de pe internet, asta, dacă au acces la informațiile corecte și nu caută porcării și dezinformări cu iz cheguevarrist. Din nefericire, mulți părinți, care se descurcau “cumva”, având propriile grădini ori acces la bunurile de la locul de muncă, de unde se înfruptau fără rușine, le induc ideea că era mai bine înainte, fără să le spună că, comunismul a făcut zeci de mii de victime în România, deținuții politici morți la Canal, morți pe Transfăgărășan, morți în Dunăre, fiind împușcați la granite pentru că voiau să scape din iadul comunist, de cele 6 zile lucrătoare și de școală pentru toată lumea, de femeile moarte în urma avorturilor empirice,  de copii morți de SIDA în leagănele morții, înfometați, uitați în mizerie,cu scutecele neschimbate cu zilele, oameni morți de frig și stres la cozile la carne și brânză. Au uitat să le spună de frigul din case, de lipsa lemnelor de foc, de penele de curent, de programul la apă caldă, de lipsa alimentelor din magazine, de programul tv alb-negru, de numai 2 ore, încărcat cu osanale partidului și lui Ceaușescu, de confiscarea mașinii, cu porc cu tot, dacă îndrăzneai să cumperi animalul de la țărani, de subțierea tablei de la Dacia 1300, din rațiuni economice, de poluarea colosală, de rațiile la pâine, ulei, zahăr, ouă și făină, de rațiile la benzină, care erau de numai câțiva litri pe lună, de elevi și angajații luați în timpul programului sau în puținul lor timp liber, la muncă, cu japca, de granițele închise. Pentru ei, era mai bine…
Putea fi mai bine pentru toți, dacă puterea nu era acaparată de cei din rândul 2 și urmașii lor, copii și nepoți, slugi ale sistemului.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *