Certificatul digital UE privind COVID este recunoscut în 33 de țări din afara Uniunii Europene

417 0

Certificatul digital UE privind COVID este recunoscut în 33 țări din afara Uniunii Europene, conform unei informări RO Vaccinare de pe rețelele de socializare.

Până în prezent, 33 țări (și teritorii) din afara Uniunii Europene au aderat la sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID. Este vorba despre: Albania, Andorra, Armenia, Cabo Verde, El Salvador, Insulele Feroe, Georgia, Israel, Islanda, Liban, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Norvegia, Panama, San Marino, Serbia, Singapore, Elveția, Taiwan, Thailanda, Tunisia, Togo, Turcia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Uruguay, Statul Cetății Vaticanului.

Certificatele COVID eliberate în aceste țări (și teritorii) sunt acceptate în Uniunea E uropeană în aceleași condiții ca și certificatul digital al UE privind COVID. În mod similar, certificatul digital al UE privind COVID este acceptat de cele 33 de țări.

Condițiile de călătorie diferă de la o țară la alta, conform informațiilor de pe site-ul MAE https://www.mae.ro/travel-conditions

Aplicația Check DCC, realizată de STS, poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play și App Store pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android sau IOS. De asemenea, aplicația este disponibilă și pe dispozitivele cu sisteme de operare IOS și în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Atenție! Certificatul digital se validează după zece zile de la vaccinarea cu schemă completă!

Toate informațiile despre certificatul digital pot fi găsite pe https://vaccinare-covid.gov.ro/certificat-verde-electronic/

 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *