Un nou partid, lângă cele deja câteva zeci existente se naște… ACUM

600 0

Eșichierul politic nu se normalizează deloc. În țările cu tradiție în ale democrației există, sau domină două partide mari și late, care se succed la putere în funcție de opțiunea electoratului. Indiferent cine câștigă, populației îi este BINE.

La noi, dimpotrivă. Apar, ca după ploaie partide și partidulețe noi, înființate din intențiile bune ale unora, sau, dimpotrivă, în umbra partidelor mari, care au nevoie de sateliți și proptele la alegeri.
Românii s-au convins; cam indiferent cine câștigă și cine încheagă majoritatea parlamentară, nouă, întotdeauna ne este RĂU!
Iată, după Forța Dreptei a lui Ludovic Orban și noul partid al lui Dragnea eliberatul, cum s-o numi el, apare încă un partid ce se pretinde civilizat, novator și curat.
Fără a face nicio insinuare și fără a nu încerca să-l caracterizăm, pentru că nu-l cunoaștem, spicuim din prezentarea făcută chiar de cei ce reprezintă această nouă formațiune politică.

“Partidul ACUM salută inițiativa de a se înființa la nivelul Administrației Prezidențiale grupul de lucru „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”.

Schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare a generației noastre, cu consecințe grave de mediu, sociale și economice. În timp ce Acordul de la Paris, adoptat la COP 21 în decembrie 2015, reprezinta doar un prim pas în lupta împotriva schimbărilor climatice,  guvernele la nivel internațional, societatea civilă, comunitatea științifică, actorii industriali și cetățenii deopotrivă trebuie să-și unească forțele pentru a atinge obiectivele climatice convenite. Uniunea Europeană deschide calea prin ambițiosul său Pact Verde și prin Legea climatica, venind cu angajamente și propunând obiective pentru a atinge neutralitatea climatica până în 2050.

În acest sens, Partidul ACUM salută și inițiativa prezidențială, prima de acest gen, de a dezvolta o strategie climatică prin implicarea părților interesate și experților din domenii relevante.

Orice strategie climatică trebuie să includă un inventar al emisiilor existente, stabilirea unor obiective concrete, analiza și prioritizarea de măsuri și acțiuni pentru reducerea acestora. Totodată, va fi nevoie de dezvoltarea unui plan de acțiune transparent care să descrie modul în care aceste obiective și acțiuni trebuie atinse și implementate, identificând resursele necesare și mecanismele de finanțare.

A pune în practică o strategie pentru a contracara schimbările climatice înseamnă a asigura un viitor pentru copiii noștri, dar și pentru planetă. Proiectele pe care ACUM își propune să le dezvolte  au ca scop educarea și sensibilizarea cetățenilor asupra efectelor schimbărilor climatice și implicarea lor activă în reducerea acestora. În același timp, colaborarea cu Verzii Europeni ne dă posibilitatea să luăm parte la dezbaterile internaționale, să învățăm de la experți de top în domeniu și să împărtășim cele mai bune practici cu alte regiuni europene.

Pe această cale, Partidul ACUM, prin experții săi interni, dar și externi, la nivel național și internațional,  își arată disponibilitatea pentru o colaborare activă cu grupul de lucru înființat la nivelul Administrației Prezidențiale.”

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *