“Citadele culturale”

778 0

O comuniune artistică deosebită, o atmosferă de sărbătoare create de prezența artiștilor invitați și a celor iubitori de frumos, sâmbătă, 15 ianuarie 2022,  în sala Lahovari a Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, la care am participat cu mare interes.

Am asistat  la un  spectacol prilejuit de Ziua Culturii Naționale. Evenimentul intitulat „Citadele culturale” a fost  organizat de Primăria Râmnicu Vâlcea, Filarmonica „Ion Dumitrescu” și Asociația Pro Valores.

A fost o întâlnire sincretică, în care s-au îmbinat creații românești din muzică, poezie și artă plastică. Protagoniști au fost actorul Adrian Titieni și membrii ansamblului „Duo Kitharsis”.

De asemenea, am putut  admira din nou  lucrări pline de culoare și expresivitate ale valorosului pictor acuarelist al României – Corneliu Drăgan Târgoviște, membru al UAP Vâlcea.

În program s-au îmbinat versuri ale lui Mihai EMINESCU și opusuri imaginate de Ciprian PORUMBESCU, Bela BARTOK, Sabin DRĂGOI, Carol MIKULI, Grigoraș DINICU, Dinu LIPATTI și Iosif IVANOVICI.

Acest eveniment a fost  unul dintre cele dedicate Zilei Culturii Naționale,15 ianuarie.

Vă mulțumim, tuturor pentru invitație și participare!

Corina Enache

Articole asemănătoare

Angajări la stat

Postat de - 9 iunie, 2021 0
FacebookTwitterUSRPLUS anunta ca presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Liviu Malureanu, a propus ca toate concursurile pentru ocuparea posturilor de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *