Depunerea ofertelor pentru cel mai mare contract la Autostrada Pitești – Sibiu, prelungită până pe 7 februarie

309 0

Potrivit celor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost prelungit până pe 7 februarie termenul de depunere a ofertelor la licitația pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Termenul anterior era 20 ianuarie.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime totală de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi: Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, cu opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada va fi o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European. Valea Oltului va fi, astfel, degrevată, cel puțin de traficul greu, cu camioane și, preconizăm că numărul accidentelor va fi redus considerabil.

„Vă informăm că Autoritatea Contractantă a transmis spre publicare în SEAP erata la Anunțul de participare nr. [CN1024696]/23.09.2020 cu privire la prelungirea termenului de depunere a ofertelor până la data de 07.02.2022. Menţionam faptul că acest termen a fost stabilit astfel încât să fie proporţional cu volumul de informaţii suplimentare care vor fi aduse la cunoștinta operatorilor economici prin Clarificările care vor fi publicate. De asemenea, prin această prelungire, Autoritatea Contractantă are în vedere asigurarea unei competitivități si a unei maturități a ofertelor ce vor fi depuse raportat la complexitatea obiectivului de investiție”, se arată în SEAP.

În cadrul licitației restrânse pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești, șase din 15 candidați sunt invitați să depună ofertă în următoarea etapă a procedurii, în funcție de punctajul obținut:

  1. Asocierea MAKYOL INSAAT + OZALTIN INSAAT
  2. Asocierea MAPA INSAAT + CENGIZ INSAAT
  3. Asocierea AKTOR + RIZZANI DE ECCHER
  4. Asocierea STRABAG + ACCIONA CONSTRUCCION
  5. IMPRESA PIZZAROTTI
  6. Asocierea ASTALDI SPA + TANCRAD SRL

Cu o valoare estimată cuprinsă între 5,3 miliarde de lei și 5,8 miliarde de lei , acest tronson de munte reprezintă cel mai mare contract și este cel mai dificl, având în vedere relieful montan. Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni va avea o lungime de 37,4 kilometri și se va întinde de la km 44+500 până la km 81+900. Este unul din cele mai dificile tronsoane. Secțiunea Cornetu – Tigveni conține:un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/ galerie; un nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni; un ecoduct în zona localității Călinești.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *